XS
SM
MD
LG

EL: Gudura vodio Fener do brejka

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Žalgiris sa 66-57 u gostima i tako su poveli sa 2-1 u četvrtfinalu Evrolige.

Meč je počeo u veoma tvrdom ritmu i odbrane su bile te koje su dominirale na početku. Serijom 9-0, Žalgiris je poveo sa 11-5. Fener je kasnije uhvatio napadački ritam ali nisu mogli mnogo toga odbraniti u završnici prvog perioda, pa je Žalgiris vodio 19-15 nakon deset minuta igre. Veći dio drugog perioda Žalgiris je igrao dobro i imali su i devet poena prednosti. Ipak, napad je stao u završnici prvog perioda što je Fener iskoristio i prišao na -3 na poluvreenu.

Žalgiris je poveo 37-33 na startu drugog poluvremena. Tada na scenu stupa Marko Gudurić. Vezao je dvije trojke i donio je Feneru Vodstvo. Od tog trenutka pa do kraja trećeg perioda, Fener nije ispuštao prednost. Imali su u jednom momentu i +6 ali su nakon 3/4 vodili 49-46. Treba istaći da je Gudurić postigao 11 poena u trećem periodu. 

U poslednjem periodu gledali smo pravu rovovsku borbu. Odbrane su bile dobra ali bilo je i dosta grešaka sa obje strane. Fener je trojko Gudure i poenima Datomea došao do +6. Žalgiris potom pravi seriju 5-0 i vraća se u igru. Ipak, Fener nije dao prednost i trojkom Melija odbili su nalet domaćih. Iako su domaći pokušali na sve načine napraviti preokret, Fener je na iskustvo priveo meč kraju.

Fener je predvodio Gudurić sa 17 poena dok je Volters predvodio domaće sa 15 poena.

Foto: Evroliga