XS
SM
MD
LG

Da pomogne Foča

Odbojkaški klub Maglić iz Foče jedini je iz Republike Srpske čija se muška i ženska ekipa takmiče u Premijer ligi BiH. Iz ionako skromne klupske kase, teško da će uspjeti da se održe u ovom elitnom sportskom društvu. Veću podršku očekuju od Opštine Foča.

 

Odbojkaši fočanskog Maglića postali su novi su šampioni Srpske, drugi put u posljednje četiri godine, pobijedivši u prvoj republičkoj ligi OK Ljubinje Bankom. Uzimanjem pehara bilo je jasno da će trebati i više novca.

Kapiten Maglića Dragan Matović kaže da je neophodno da klub materijalno ojača, jer nastup i takmičenja u Premijer liga iziskuju i veće troškove.

Muškoj ekipi biće potrebno i pojačanje za dva igrača, kako bi se mogli boriti sa klubovima koji imaju mnogo više novca i profesionalne igrače. Na jesen će trebati i četiri profesionalna trenera za mušku i žensku ekipu. Iz opštinske kase koji je i glavni izvor finansiranja dobijaju 50.000 KM. Iz Opštine uvjeravaju biće još novca.

Načelnik Foče Radisav Mašić podsjetio je da svake godine za sportske klubove iz budžeta izdvajaju pola miliona maraka, a namjera je da se finansiraju klubovi koji imaju dobre rezultate i u čijim redovima su domaći igrači.

U klubu vjeruju i u podršku sponzora, ali i da će škola odbojke iznjedriti nove nade.

Predsjednik OK Maglić Miroslav Ristanović naglasio je da je potrebno unaprijediti školu odbojke u Foči, jer ovaj sport ima budućnost i zainteresovane mlade u gradu na Drini.

Na prijemu za odbojkaške šampione Republike Srpske, načelnik Foča darivao je duple osvajače zlatnog pehara sa po 100 maraka.

 


Maglić 3 : 2 Drina
Gradiška 3 : 0 Crvena zvijezda
Mladost 0 : 3 Tempo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Tempo 10 8 2 24
2 Drina 10 8 2 24
3 Gradiška 10 6 4 19
4 Maglić 10 6 4 16
5 Crvena zvijezda 10 1 9 3
6 Mladost (-4) 10 1 9 0