XS
SM
MD
LG

Stefan Kovač: Ključna utakmica protiv Proletera

Stefan Kovač: Ključna utakmica protiv Proletera-StefanKovač-

Jedan od najboljih pojedinaca na meču protiv Napretka, u ubedljivoj pobedi od 5:2, bio je Stefan Kovač. Momak koji je krajem februara protiv Voždovca odigrao tek prvi superligaški meč u karijeri, nešto više od dva meseca kasnije upisao je i prvenac. I ne samo to, u istoj utakmici postigao je i drugi pogodak u finišu.

- Prezadovoljan sam, kako ne bih bio. Postigao sam prvenac, ali iskreno još sam srećniji zbog drugog gola. Kod prvog, posle kornera i gužve u protivničkom petercu, bio sam brz i spretan, imao i malo sreće kad se lopta odbila od prečke u gol Napretka. Lično, odmah sam video da je gol, koji sekund kasnije sudija je doneo ispravnu odluku. Kod drugog gola sam dobro istrčao, ispratio akciju, kad su svi stali zbog pasivnog ofsajda Mudrinskog, nastavio sam kretnju, potom prešao dvojicu čuvara i lepo plasirao loptu u gol – opisao je svoja prva dva superligaška gola Stefan Kovač, uz Luku Lukovića jedini novajlija u timu sa Banovog brda tokom zimskog prelaznog roka.

Čukarički je odigrao vrlo dobar meč protiv Kruševljana, da nije bilo pada posle vođstva od 4:0, kad su za kratko vreme primili dva gola, moglo bi da se kaže da je utakmica odrađena gotovo perfektno.

- Pokazali smo da igramo dobro pod pritiskom, to je inače odlika velikih ekipa. Naravno da je teško igrati kad su bodovi unapred upisani, protiv timova koji poseduju kvalitet. Na kraju, ostvarili smo vrlo značajnu pobedu na putu ka Evropi, a trudićemo se da dobijemo sve mečeve do kraja i da ništa ne prepustimo slučaju.

Prva naredna prepreka Brđanima biće novosadski Proleter (nedelja, 18 časova, stadion na Banovom brdu), ekipa koja je ove sezone prilično namučila izabranike Sime Krunića.

- U prvom delu sezone na Banovom brdu Čukarički je dobio meč sa 1:0, u drugom delu u gostima bilo je 0:0. Ekipa su koja zna da igra na rezultat, protiv koje mora da se odigra maksimalno, s obzirom da svaku vašu grešku mogu da kazne. Znamo šta nam je činiti, imamo imperativ pobede, mislim da nam je ovo i ključna utakmica. Sa nova tri boda olakšali bismo sebi posao pred poslednja dva susreta u sezoni, protiv Mladosti u Lučanima i Vojvodine na Banovom brdu – jasan je Kovač.