XS
SM
MD
LG

Titula se smeši Orlovima

Serija se nastavlja u Banjaluci: Banovići - Orlovi 1:2

Košarkašice Orlova priredile su još jednu veliku senzaciju. Banjalučanke su u trećoj utakmici finalne serije pobijedile ekipu Banovića rezultatom 71:64 i to na gostujućem terenu, a ovim trijumfom izabranice Slaviše Ožegovića došle su u situaciju da im u narednom meču, pobjeda na domaćem parketu, donosi šampionsku titulu.

Dobro su orlovi ušli u meč i već nakon deset minuta imale su višek od četiri poena (17:14), a zalihu od još četiri poena stekle su do poluvremena (28:24).

Kada se očekivalo da Banovići zaigraju još kvalitetnije, Orlovi su u trećoj četvrtini odigrale izuzetno kvalitetno u odbrani i ovu dionicu su dobile sa 21:10, pa su sa plus 19 ušle u posljednjih deset minuta (57:38). Banovići su dobili posljednju četvrtinu, ali to nije bilo dovoljno da se preokrene rezultat.

Najefikasnija igračica utakmice bila je Dragana Domuzin sa 23 koša, dok je kod Banovića najefikasnija bila Dženita Ikanović.

Ovo je za Banoviće bio tek drugi poraz u sezoni, a odluka o šampionu BiH mogla bi pasti već u četvrtoj utakmici finalne serije plej ofa koja je na rasporedu u utorak.

Izvor:Srpska Info