XS
SM
MD
LG

Kozara hoće poziciju tri (video)

Novaković u zagrljaju saigrača/Foto: Goran Riro Radimirović

Sa dva gola postignuta u 15. i 55. minutu Milovan Novaković, ofanzivni vezista gradiške Kozare izrastao je u pravog junaka crveno-belih u susretu protiv banjalučkog Željezničara (2:1). Izabranici trenera Igora Jankovića za kratko vreme su dva puta na domaćem terenu pobedili četu s Predgrađa te uhvatili priključak sa subotnjim rivalom u borbi za treću poziciju u Ligi za prvaka.

-Posle dva vezana gostovanja u Prijedoru gde smo osvojili bod i nakon ubedljivog poraza od Borca na Gradskom stadionu, u prvoj domaćoj utakmici u Ligi za prvaka ostvarili smo pobedu i došli do tri boda koja će nam mnogo značiti u preostalih sedam prvenstvenih kola. Ovo je jako važan trijumf za nas, oživeli smo borbu za treće mesto iako iako za tom pozicijom zaostajemo sedam bodova, ali se nadamo i verujemo da možemo, do kraja prvenstvene trke, da napredujemo na tabeli. Nadamo se najboljem i ići ćemo iz utakmice u utakmicu da sakupimo što više bodova i ostvarimo što bolji plasman – rekao je junak Kozarine subotnje pobede Milovan Novaković.

U ovoj sezoni neumorni vezista ofanzivnih karakteristika blista u dresu gradiškog prvoligaša. Postigao je sedam pogodaka, nekoliko namestio i doprineo je značajno plasmanu u Ligu za prvaka čime je automatski izboren opstanak, ali i ostvaren prevashodni cilj Gradiščana u sezoni 2018/19. u Prvoj ligi Republike Srpske.

-Sada, u Ligi za prvaka, igramo mnogo rasterećenije nego što je to bilo do 22. kola kada je bio neverovatan pritisak, kako takmičarski, tako i psihološki. Tek sada možemo da pokažemo naše prave vrednosti. Zadovoljan sam ličnim nastupima i igrama, kao i ekipom u kojoj svi dišemo jednim plućima i svi smo u službi kolektiva. Nadam se da ćemo u narednim utakmicama pokazati još veći kvalitet i bolju efikasnost i pokazati da je gostovanje kod Borca bilo sam loš dan koji se desi svakom timu. Kozara ima visok potencijal – jasan je Novaković.

Već sada Gradiščani prave planove oko stvaranja tima za iduću sezonu koja će biti skraćena na deset klubova u Prvoj ligi Republike Srpske, a na pitanje kakve su mu dalje ambicije, Novaković odgovara:

-Prvo da završimo ovu sezonu i da doprinesem lično uspehu kluba, a svako pomeranje napred na tabeli je za Kozaru uspeh posle uspeha plasmana u Ligu za prvaka. Na leto ćemo sesti i razgovarati, videti šta i kako dalje. Sada o tome, iskren da budem, i ne razmišljam. Sve u svoje vreme. Trenutno smo svi u sluđbi Kozare, pa tako i ja.

 

U sredu u Semberiji

Vremena za slavlje nema mnogo jer već u sredu, 8. maja igra se nova prvenstvena runda, Kozara gostuje u Velikoj Obarskoj kod Sloge iz Gornjeg Crnjelova.

-Biće to veliko iskušenje za nas, ali i utakmica u kojoj mnogo možemo da dobijemo, da pokažemo svoj potencijal. Domaćin je favorit, a mi nismo bez šansi. Videćemo. Nadamo se najboljem – rekao je Milovan Novaković.

Sportski žurnal


Borac 2 : 0 Rudar Prijedor
Podrinje 3 : 3 Kozara
Sloga 5 : 1 Željezničar Sport team
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 32 25 5 2 80
2 Sloga 32 18 6 8 60
3 Željezničar Sport team 32 16 3 13 51
4 Rudar Prijedor 32 13 8 11 47
5 Kozara 32 12 9 11 45
6 Podrinje 32 9 6 17 33