XS
SM
MD
LG

Sumnja u šverc igrača na meču Mineral-Željezničar

Kako se bliži kraj prvenstva u ligama Srpske,sa svih strana počinju stizati optužbe o namještenim utakmicama,  a oglasio se i tim Željezničara iz Doboja.  Oni su pislai o ''švercu'' igrača.

Na susretu u Banji Vrućici u okviru Regionlalne lige RS, grupa Centar gosti iz Doboja  optužili su Mineral  da je švercovao igrača,  a da je delegat  Jovan Petković pripomogao u toj nečasnoj raboti.

Prenosimo origninalni tekst saopštenja Željezničara.

 

SKANDAL U TESLIĆU u režiji delegata FSRS Jovana Petkovića i FK Mineral!!!

Kao što smo juče i pisali da postoje kuloarske priče, i da će današnja utakmica u Tesliću biti sve, samo ne fer i poštena utakmica, se obistinilo!

U režiji delegata Fudbalski savez Republike Srpske Jovana Petkovića iz Doboja i FK Mineral #Teslić desio se neviđen skandal na našim prostorima!!

Naime članom 21. Propozicija o takmičenju Regionalnih liga FSRS jasno je definisana obaveza identifikacije igrača prilikom izlaska na teren, što delegat utakmice, Jovan Petković nije izvršio iz samo njemu znanih razloga, vjerovatno zbog lošeg vremena (padanja kiše)??!!

Nakon izlaska igrača na teren i analize spiska prijavljenih igrača od strane UO našeg kluba, uočeno je da FK Mineral u svom sastavu ima igrača (Gorana Kovačevića) koji u skladu sa Pravilnikom o fudbalskim takmićenjima FS RS nije imao pravo nastupa na ovoj utakmici, kao i da nastupa pod lažnim imenom Emrah Botić!!??

Nakon što smo ustanovili da domaćini ŠVERCUJU IGRAČA, naši članovi UO i predstavnici kluba, trezveni i svjesni situacije počeli su da slikaju i snimaju pomenutog igrača na terenu, i tada počinje SKANDAL u režiji gospodina Jovana Petkovića iz Doboja i predstavnika FK Mineral #Teslić!!!

Službeni predstavnici FK Željezničar odmah se obraćaju delegatu utakmice gospodinu Petkoviću (koji je čitavo poluvrijeme sjedio sa domaćim predstavnikom u kabini predviđenoj za službena lica) sa zahtjevom, da se na poluvremenu utakmice izvrši identifikacija igrača. 
Razlog našeg zahtjeva potkrepljen je činjenicom da se u timu domaćina nalazi igrač sa brojem 15, Goran Kovačević koji ima zabranu nastupa zbog 3 žuta kartona, a da je isti službenim zapisnikom FSRS za ovu utakmicu evidentiran i da nastupa pod LAŽNIM imenom, EMRAH BOTIĆ??

Prije isteka poluvremena, svjesni zloupotrebe koju su načinili, u timu domaćina igrač sa brojem 15, Goran Kovačević ili Emrah Botić, se naprasno povređuje i ekspresno napušta stadion??!!

Na poluvremenu, delegat FSRS gospodin Jovan Petković na zahtjev službenih lica FK Željezničar odbio je da izvrši identifikaciju igrača FK Mineral!!

Razlog, pomenuti Kovačević se više nije nalazio na stadionu, iako je Petković u skladu sa svojim ovlaštenjima imao pravo i obavezu da od domaćina kao organizatora utakmice, zahtjeva da se Kovačević odmah pozove na stadion radi identifikacije, on to nije učinio iz samo njemu znanih razloga!

Svjesni situacije i kompletne neregularnosti ove utakmice, Stručni štab FK Željezničar, nastavio je utakmicu i ukazao je šansu i ostalim igračima, koja je na kraju završena 4:0 u korist domaćina.

Uprava kluba već je uložila najavu žalbe, a sutra će uz sve materijalne dokaze uložiti Žalbu i zatražiti najrigoroznije kazne za sve učesnike i vinovnike ovog skandala, koje mogu da se izreknu u skladu sa članom 63. Disciplinskog pravilnika FSRS!!!

Delegat Jovan Petković iz Doboja, koji je ujedno i naš sugrađanin i istaknuti fudbalski trener, zbog svog neprofesionalnog ponašanja i odnosa prema našem klubu, od danas je kao ličnost, persona Non grata na stadionu 15 April i u FK Željezničar!!

#Željomanija neće posustati u ovoj pravnoj borbi, jer klub koji postoji preko 86 godina izborio se sa mnogim nedaćama, budite sigurni da ćemo i ovaj put uspjeti u tome. Nećemo dozvoliti da se raznorazni mešetari igraju sa tradicijom FK Željezničar, svi zajedno moramo da stanemo na put nečasnim radnjama u fudbalu, tako da vjerujemo da će disciplinski organi FSRS uraditi sve da se ovakve pojave eliminišu iz našeg fudbala,piše u obraćanju dobojskog Željeznilčara fudbalskoj javnosti Republike Srpske 

 

 

 


Sloga 5 : 0 Vučijak
Mineral 5 : 1 Zvijezda
Željezničar 2 : 1 Hajduk
Trebava 7 : 2 OFK Pridjel
Skugrić 2 : 0 Sloga
Crvena zvijezda 1 : 0 Rudanka
Konačna tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 Trebava 24 14 2 8 44
2 Naša krila 24 13 2 9 41
3 Vučijak 24 13 1 10 40
4 Rudanka 24 12 3 9 39
5 Crvena zvijezda 24 11 4 9 37
6 Sloga 24 11 4 9 37
7 Skugrić 24 10 4 10 34
8 Sloga 24 10 4 10 34
9 Hajduk 24 9 6 9 33
10 Željezničar 24 11 0 13 33
11 Zvijezda 24 9 4 11 31
12 Mineral 24 8 3 13 27
13 OFK Pridjel 24 5 3 16 18