XS
SM
MD
LG

EL: CSKA se osvetio Realu i zakazao finale sa Efesom

Košarkaši CSKA savladali su Real Madrid sa 95-90 te su se plasirali u finale Evrolige.

Meč je počeo u dobrom ritmu sa obje strane. Real je u ranoj fazi meča djelovao kao bolji tim. Rudi je bio dobar napadački a Tavareš u oba smjera. Sa druge strane, De Kolo je loše počeo meč pa je Real trojkom Kampaca poveo sa 13-7. CSKA je potom malo uhvatio ritam ali je Real novom serijom došao do 11 poena prednosti. Međutim, Ćaćo Rodrigez je uveo CSKA u dobar ritam te je CSKA do kraja prvog perioda prišao na četiri poena zaostatka.

CSKA je sjajno otvorio drugi period. Pojačali su agresivnost u odbrani a predvođeni Rodrigezom imali su pravi napadački ritam. Trojkom Ćaća došli su do vodstva 29-28. Potom smo gledali sjajan ritam sa obje strane u narednih par minuta ali i dosta izjednačenu košarku. Real je u završnici prvog poluvremena imao šest poena prednosti ali zahvaljujući Klajburnu, CSKA na odmor odlazi sa dva poena zaostatka. 

Real je fantastično otvorio drugo poluvrijeme. Kroz sjajnu odbranu gradili su prednost, razigrao se i Fahundo Kampaco pa je Real opet napravio solidnu prednost. Trojkom Rendolfa poveli su sa 61-50. Imao je Real i 14 poena prednosti. Međutim, CSKA nije dozvolio da bude meč riješen već u trećem periodu. De Kolo je uveo CSKA u dobar ritam a trojkom Rodrigeza prišli su na -8.

CSKA je zaigrao sjajno na startu poslednjeg perioda. Prvi njihov nalet odbio je poenima pod faulom Ljulj. Međutim, nastavili su sa dobrom igrom i prišli su na -2. Imali su napad za vodstvo ali je De Kolo promašio. Ipak, CSKA je preko Klajburna došao do izjednačenja. Taj nalet Moskovljana odbio je trojkom Tejlor. Međutim, poenima Higinsa i trojkom De Kolora, CSKA je poveo 87-85 na 1:19 do kraja. U narednom napadu Rendolf nije imao sreće a De Kolo sa bacanja donosi +4 za CSKA. Ljulj je trojkom ostavio nadu Realu. Međutim, Higins pogađa bacanja, Ljulj maša trojku a Higins bacanjima zatvara utakmicu.

CSKA su sa po 23 poena predvodili Rodrigez i De Kolo dok je Kozer predvodio Real sa 18 poena.

CSKA će za titulu igrati protiv Efesa a meč je na programu u nedelju. 

Foto: Evroliga