XS
SM
MD
LG

Vico Zeljković. Krunić tim menadžer

Vico Zeljković i Branislav Krunić

Osim prozivke i prvog treninga, danas je na Gradskom stadionu održana i konferencija za novinare, na kojoj su se prisutnima obratili predsjednik Borca Vico Zeljković, trener Branislav Krunić i kapiten Stojan Vranješ.

– Zahvalio bih se svim medijima što ovih dana, kao što su to radili i u prošlosti, prate rad Fudbalskog kluba Borac. Vi ste ti koji kreirate sliku o stanju u klubu i onome što mi radimo. Zahvaljujem se na saradnju koju smo imali do sada i ne vidim razloga da ona ne bude u budućnosti još bolja – rekao je na početku svog obraćanja predsjednik Zeljković, okrenuvši se potom tekućim sportskim stvarima.

– Kao što je rečeno u uvodu konferencije, danas je održana prozivka ekipe za narednu takmičarsku sezonu. Počinjemo danas, sa samo jednim ciljem, a to je što jači i bolji Borac. Kao što znate, očekivanja su velika i mi jednostavno stojimo iza tih očekivanja, ne krijemo se, ne tražimo nikakav alibi i pokušaćemo da uradimo sve da ostvarimo zacrtamo što prije. Da li je to realno sad u ovoj sezoni, ne mogu tačno da vam kažem, to će naravno zavisiti od toga kako će biti odrađen prelazni rok. U svakom slučaju, ono iza čega stojimo je stav da će morati da budemo konkurentni u vrhu tabele, iako je povratnička sezona u pitanju. Svjesni smo da navijači, simpatizeri i mediji to od nas očekuju jer je Borac klub koji to zaslužuje. Uradićemo sve što bude u našoj moći da svoj cilj ostvarimo što prije. Naravno da je u ovoj prvoj godini po povratku u ligu svaki rezultat dobar, ali znamo kakav je pritisak i da se nosimo sa njim. Uložićemo dodatne napore kako bismo odmah napravili priču kojom će svi biti zadovoljni – istakao je Zeljković.

Nasljednik Darka Vojvodića na klupi kluba iz Platonove ulice Branislav Krunić nadovezao se na Zeljkovićevu izjavu kad su u pitanju ambicije u predstojećoj premijerligaškoj sezoni.

– Rezultati i ciljevi umnogome zavise od toga kako ćemo obaviti prelazni rok. Poslije toga, možemo dati bolju sliku situacije i reći šta možemo da očekujemo i čemu da se nadamo. Prošlosezonskoj ekipi priključeno je još nekoliko juniora, a biće, naravno, još i dolazaka i odlazaka. Neki igrači će biti na probi i iskoristićemo ovih sedam dana ih provjerimo. Nakon toga, idemo na Zlatibor, na putu prema tamo odigraćemo prijateljsku utakmicu sa Tuzla sitijem, a sljedeći dan nastavljamo put ka srpskoj planini, gdje smo planirali da odigramo pet pripremnih utakmicam od čega su već dogovorene četiri. Po povratku, ostaje nam još sedam dana rada u Banjaluci i generalna proba pred start Premijer lige koji je zakazan za 20. jul. Naravno, još očekujemo i raspored koji će biti poznat u četvrtak, 20. juna, i na osnovu toga imaćemo bolje vidike – istakao je Krunić, koji je naveo da je želja kluba da što je moguće prije završi sve oko igračkog kadra.

– Moramo, ipak, znati i kakvo je stanje na tražištu. Igračima kojima mi želimo da se pojačamo prvo interesovanje je inostranstvo, tako da realno ne možemo da se borimo sa inostranim klubovima. Osim finansijskih, tu su i njihove lične ambicije. Mi kao Fudbalski klub Borac imamo tradiciju, ali još nismo toliko interesantni, mada nam se u posljednje vrijeme, pogotovo nakon podrške predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i izmirenih obaveza prema igračima, te dobijanja licence, javljaju interesantni igrači ne samo za nas već i za najbolje klubove u BiH i okruženju. Već razgovaramo sa njima i planiramo da do polaska na Zlatibor dovedemo 2-3 igrača. Odlaskom Topolovića, potreban nam je još jedan golman, a prioritet su i štoper i napadač. Razmišljamo i o pojačanju u veznom redu, ali to isključivo zavisi od toga da li će Dieudone Gbakle ostati u Borcu ili ne poslije probe.

Politika kluba treba da bude razvoj vlastite škole

Strateg crveno-plavih istakao je da plan razvoja kluba mora da bude baziran na što boljem funkcionisanju vlastitog omladinskog pogona.

– Politika kluba treba da bude takva da stvaramo što više svojih igrača. To je svakako cilj za naredni period i osvrt na sopstvene snage. Pored novih juniora koji su tu, već su za prvi tim igrali Arsić, Kujundžić… Nema jakog Borca i zdrave politike kluba ako ne budemo vaspitavali svoje igrače.

Borac zainteresovan za dvojac Željezničar Sport tima

Prema navodima banjalučkih medija, Fudbalski klub Borac u pauzi između dvije takmičarske sezone u svoje redove želi da dovede dvojac sa Predgrađa Bojan Marković – Dejan Bosančić, koji su nosioci igre u taboru Željezničar Sport tima.

– Mi kao Fudbalski klub Borac koji je na vrhu piramide banjalučkog fudbala želimo da imamo saradnju sa svim klubovima iz grada, odnosno da imamo obostrani interes, drugim riječima: da mi pomažemo drugim klubovima, ali i da oni pomažu nama. Mi treba da budemo perjanica, te smo u ovom trenutku prepoznali da Željezničar Sport tim ima dva igrača koji su svojim igrama pokazali da na njih treba obratiti pažnju. Mi smo zvanično stupili u kontakt sa Željezničarom, poslali prijedlog, ali još nismo dobili odgovor. Međutim, očekujem da ga dobijemo u narednom periodu i znaćemo da li će doći do saradnje dva kluba ili ne – naveo je Krunić.

Borac ubuduće bez sportskog direktora

Predsjednik Upravnog odbora rekao je da će klub u narednom periodu funkcionisati bez sportskog direktora, a to je u periodu iza nas bio Marko Maksimović, koji je dobio posao u omladinskoj školi.

– Branislav Krunić je sada tim menadžer ekipe, što je praksa u mnogim klubovima u regiji, tako da smo to riješili na taj način. Marko Maksimović je preuzeo juniore i tu će nastaviti svoj rad. U narednim danima ćemo, zajedno sa Krunićem, imati tačno definisane stvari oko omladinske škole gdje želimo da podignemo nivo kvaliteta. Svaka generacija će imati dva trenera i sada se, nakon vraćanja dugova iz prošlosti, otvara mogućnost da se klub razvija. Do sada smo bili limitirani zbog borbe sa prošlošću i dugovima koji su opterećivali klub svaki dan i jako je teško bilo vući poteze za budućnost. Sad konačno možemo da radimo kao normalan klub i možemo da radimo određene stvari koje će klubu donijeti dugoročnu korist.

Vranješ: Napravili smo dobar uvod u sezonu

Okosnica prošlosezonskog tima je zadržana, a izuzetno značajan faktor u igri Borca biće kapiten Stojan Vranješ.

– Koliko sam vidio, ostala je većina igrača koja je osvojila titulu u Prvoj ligi Republike Srpske i izborila povratak u Premijer ligu. Mislim da smo napravili jednu dobru uvertiru za ono što smo čekali proteklih godinu dana. Dobra stvar je što je zadržan kostur ekipe i mislim da uz jedan dobar rad i pobjednički mentalitet možemo da napravimo dobar rezultat u Premijer ligi i budemo ravnopravan rival svima. Mislim da smo spremni i da Banjaluka to čeka – rekao je Vranješ.

(borac-sport, foto: borac-sport)


Borac 2 : 0 Rudar Prijedor
Podrinje 3 : 3 Kozara
Sloga 5 : 1 Željezničar Sport team
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 32 25 5 2 80
2 Sloga 32 18 6 8 60
3 Željezničar Sport team 32 16 3 13 51
4 Rudar Prijedor 32 13 8 11 47
5 Kozara 32 12 9 11 45
6 Podrinje 32 9 6 17 33