XS
SM
MD
LG

Đaković pozdravio šampione

Juniori Rudar Prijdora kod gradonačelnika Prijedora

Juniorski sastav Fudbalskog kluba Rudar Prijedor ostvario je istorijski uspeh plasmanom u Omladinsku Premijer ligu BiH i mladi “rudari” će od jeseni da igraju sa najkvalitetnijim timovima svojih vršnjaka u “Dejtonskoj zemlji”.

Tim povodom gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković upriličio je u svom kabinetu prijem za fudbalere, trener i rukovodstvo zeleno-crnih koji su još jednom potvrdili da imaju izuzetno kvalitetan i organizovan rad u omladinskim selekcijama.

-Ova mlada grupa sportista, sa svojim trenerima i rukovodstvom kluba ostvarila je sjajan uspeh, postali su članovi Premijer lige BiH u juniorskom uzrastu. Ova generacija je, ako se ne varam, pre dve godine, u kadetskoj selekciji, postigla sjajan rezultat sa 108 datih i samo dva primljena gola, kada su na sebe i skrenuli pažnju. Svoj puni kapacitet pokazali sad i od srca im čestitam i želim im puno sportskog uspjeha u budućnosti, kako na igralištu, tako i životu. U ime Grada Prijedora čestitam im od srca, a ovaj rezultat je prikaz kvalitetnog rada posebno s mladim selekcijama u našem gradu, ali i sportskim kolektivima koji vode brigu o našoj mladosti – istakao je Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora.

Trener koji je napravio fantastičan rezultat sa svojim igračima Srđan Marjanović zahvalio se gradonačelniku na podršci i prijemu:

-Hvala gradonačelniku Đakoviću na prijemu kojim smo obeležili veliki uspeh, plasman u Omladinsku Premijer ligu BiH. Mislim da smo ovaj rezultat postigli zasluženo, očekivali smo ga i ranije, ali nije bilo lako. Prošle godine bili smo favoriti, šansu smo ispustili, godinu dana smo morali da čekamo i na veliku našu radost od avgusta ćemo igrati u juniorskoj Premijer ligi BiH. Čestitam svojim igračima na sjajnom uspehu.

Kapiten ove sjajne generacije Marko Janjoš je istakao:

-Osećaj je fenomenalan jer smo konačno uspeli da dostignemo taj cilj koji smo postavili na početku sezone. Nadam se da će ovi momci nastaviti sa sjajnim rezultatima i da će ići sve po planu, uzlaznom linijom. Kao kolektiv delujemo odlično iako imamo veoma teške uslove za rad i treninge. Ipak, pokazali smo svoj karakter i snagu i da se na nas u budućnosti najozbiljnije može da računa. 


Sloboda 0 : 3 Kozara
Jedinstvo 0 : 3 Metalleghe BSI
Podgrmeč 0 : 1 Rudar Prijedor
Sloga 0 : 6 Krajina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Željezničar Sport Team 16 13 2 1 41
2 Rudar Prijedor 16 13 2 1 41
3 Metalleghe BSI 16 12 1 3 37
4 Krajina 16 8 0 8 24
5 Kozara 16 7 2 7 23
6 Podgrmeč 16 7 1 8 22
7 Jedinstvo 16 4 1 11 13
8 Sloboda 16 1 2 13 5
9 Sloga 16 1 1 14 4