XS
SM
MD
LG

Gradska kasa za rukometaše Borca

Gradonačelnik Igor Radojičić i zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić razgovarali su danas sa rukovodstvom Rukometnog kluba Borac, čestitali im na uspješno završenoj sezoni i najavili da će ovaj klub i narednih godina imati podršku grada.

– Čestitke na protekloj sezoni. Grad je bio uvijek uz Borac i biće i dalje. Interes nam je kvalitetan rukomet, osvajanje prvenstva, izlazak na međunarodnu scenu i igranje mnogo dobrih utakmica u Banjaluci – kazao je Radojičić.

Rebalansom budžeta, Grad je već obezbijedio dodatnih 50 hiljada maraka za ovaj klub, a danas se razgovaralo i o troškovima za narednu sezonu,  koji će biti uvećani zbog međunarodnih utakmica.

– Grad je  u funkciji podrške sportu. Drago nam je da će Borac ponovo u Evropu, a to je ono što grad želi, da ima međunarodna rukometna takmičenja jer je i publika tada najprisutnija – naglasio je Radojičić.

Jedan od zahtjeva ovog kluba jesu dodatni termini za trenige, naročito mlađih kategorija.

– Zato je napravljena SD Centar kako bi rasteretili dvorane u Boriku i Obilićevu i imali dodatne termine za sportske klubove – kazao je gradonačelnik.

Predsjednik uprave RK Borac Saša Kondić zahvalio se gradonačelniku na podršci za proteklu sezonu i najavio da bi za narednu bilo potrebno obezbijediti oko milion maraka kako bi se svi zacrtani planovi ostvarili.

– Rezultati koje su naši rukometaši ostvarili u ovoj sezoni su vrijedni svake pohvale. Prezentovali smo gradonačelniku koji su naši planovi i koja su sredstva potrebna za to jer Borac mora naredne godine da osvoji prvenstvo, kup i da izađe na međunarodnu scenu – kazao je Kondić.

On je istakao kako će i od drugih institucija zatražiti podršku kako bi ispunili svoje ciljeve.

(banjaluka.rs.ba)