XS
SM
MD
LG

Beretini nastavlja da briljira na travi, slijedi duel sa velikim Federerom

Foto: Fox Sports

Mateo Beretini savladao je Dijega Švarcmana sa 3-2 i prošao je u osminu finala Vimbldona.

Prvi set bio je izuzetno izjednačen i obojica su bili sigurni na servisu sve do završnice seta. Beretini brejkom dolazi do 6-5 i servisa za set ali Švarcman pravi ribrejk i set odlazi u taj brejk. U drugom poenu taj brejka, Dijego pravi mini brejk koji će mu na kraju donijeti set. U taj brejku je bilo 7-5 za Švarcmana.

U drugom setu su opet obojica bili sigurni na servisu sve do desetog gema. Tada je Beretini imao dvije brejk i set lopte ali se Švarcman izvukao. Na kraju se otišlo u taj brejk. Beretini je poveo sa 4-0 na startu taj brejka i za Švarcmana nije bilo spasa. Na kraju je bilo 7-2 u taj brejku. U trećem setu su opet serveri bili dominantni i opet do desetog gema. Sada je Švarcman imao dvije brejk i set lopte a drugu je iskoristio i poveo je sa 2-1 u setovima.

Dijego je u četvrtom gemu četvrtog seta propustio dvije brejk lopte a isto je uradio i Beretini u devetom gemu. U završnici četvrtog seta, Švarcman je imao tri meč lopte ali je Beretini ipak uveo set u taj brejk. U taj brejku se vodila velika borba. Međutim, ključne poene Beretini je odigrao hrabrije i na kraju je sa 7-5 dobio taj brejk.

Peti est bio je jedini kompletan koji sam gledao jer sam se uključio u ovaj meč u završnici četvrtog seta (pošto je tad djelovalo već da je Federer završio posao i da se tu više nema šta gledati). 

Švarcman je pritisnuo Beretinija na startu petog seta i imao je dvije brejk lopte. Međutim, u tim trenucima ga je stao forhend i Beretini je zadržao servis. U narednom gemu do brejk lopte stiže Talijan. Švarcman je pokušao promijeniti ritam poena slajsom ali je tako dao šansu Beretiniju za napad i ovaj je došao do brejka. U trećem gemu pri 30-30, Beretini zakucava forhend u mrežu. Međutim, vezao je tri poena i došao do 3-0.

U naredna tri gema i jedan i drugi su čuvali servise. Sedmi gem sa jedne strane bio je šans aza ribrejk a sa druge se Švarcmana tu i nije mnogo pitalo. Imao je 15-40 ali se njega u ovom gemu apsolutno ništa nije pitalo. Od osam odigranih poena, Beretini je uzeo pet i sve iz servisa (tri servis vinera i dva asa). Od tri poena Švarcmana, sva tri je uzeo iz neprisiljenih grešaka iz forhenda Beretinija. U tim momentima Talijana je stao forhend jer je imao sekvencu od četiri greške iz forhenda u pet poena ali ga je servis spasio.

Do kraja meča i jedan i drugi su sačuvali servise te je Beretini sa 6-3 dobio odlučujući set. Sjajnu formu na travi je tako nastavio a u osmini finala će igrati protiv Federera.

Federer je savladao Luku Puija sa 3-0. Međutim, nije baš Rodžer briljirao. U završnici prvog seta Pui je imao tri brejk lopte ali se Rodžer izvukao na iskustvo. U 12. gemu Pui se totalno isključio te je Federer napravio brejk za 7-5. Inače, do tog poslednjeg gema, Pui je bio ravnopravan rival ako ne i bolji. Međutim, to ''gašenje'' ga je skupo koštalo.

Nije se dugo vremena uključio pa je Federer nastavio sjajan niz. Napravio je dupli brejk te je poveo sa 4-0. Pui je vratio jedan brejk i smanjio je na 4-1. Ipak, Rodžer je napravio još jedan brejk u završnici seta i sa 6-2 je dobio drugi set.

U trećem setu i jedan i drugi su bili sigurni na servisu sve do poslednjeg gema. Tada je Federer stigao do brejk i meč lopte ali je Pui ipak odveo set u taj brejk. U taj brejku je Federer bio bolji i na kraju je slavio sa 7-4. 

Biće veoma zanimljiv njegov duel protiv Beretinija, koji iza sebe ima titulu i izgubljeno finale na travi prije Vimbldona.