XS
SM
MD
LG

Evropska bronza za srpske košarkašice

Foto: fiba.basketball

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobjedom nad Velikom Britanijom od 81:55 (25:16,15:17, 21:16, 20:16) osvojila je na domaćem terenu bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu.

Poslije velike borbe i poraza od Španije u polufinalu, košarkašice Srbije dobro su otvorile meč sa Britankama, prije svih Maja Miljković. Brzo je na semaforu pisalo 15:6, ali slijedi sušni dio u napadu za domaći tim i gošće prilaze na -1. Ipak do kraja četvrtine uspjeva da ponovo stvori +9 i nakon deset minuta bilo je 25:16. Prilazila je Britanija na -4, no brzo je srpski tim vraćao na veću prednost. Najbliži su bili pred sami kraj prvog poluvremena kada su prišli na 35:33, a Petrović i Stanković su odbile taj nalet i na odmor se otišlo sa rezultatom 40:33.

U drugom poluvremenu na terenu je postojala samo jedna ekipa i prednost Srbije je rasla iz minuta u minut. Britanija je postigla samo šest poena u trećoj četvrtini i tu je praktično odlučen meč. Publika u Areni je polako počela da slavi novu medalju za srpsku žensku košarku, a na igračice su lagano privele posao kraju i slavile sa 81:55.

Najefikasnija na meču bila je Fagbenle sa 23 poena, Vanderval je imala 11, sa druge strane Sonja Petrović je imala  dabl-dabl učinak od 14 poena i 13 skokova, dok je Nevena Jovanović postigla 11 poena. U velikom finalu večeras u 20.30h sastaju se Francuska i Španija.

Foto: fiba.basketball