XS
SM
MD
LG

Šćekić srušio Velšane

Тежак меч у Рилу одиграли су играчи Партизана, али су успели да забележе победу у првом колу квалификација за Лигу Европе. Црно-бели носе из Велса Шћекићев гол предности, пред реванш за седам дана у Хумској.

Нико није ни рекао да ће бити лако, али су изабраници Сава Милошевића издржали (полу)фудбалски дуел против Конах Ки Номадса и у Београд се враћају са голом залихе из првог дуела двомеча у квалификацијама за Лигу Европе.

"Данас сви играју фудбал" добро је позната крилатица, а да је истинита потврдили су снажни, упорни и не баш превише технички потковани полупрофесионалци из Велса.

Партизан се мучио, потрошио много снаге у дуелу са тренерима, електричарима и продавцима мобилних телефона, али је на крају стигао до заслужене победе, која, иако минимална, може много да значи пред реванш, нарочито на психолошком плану.

Далеко је још треће коло квалификација, али су црно-бели играчи показали карактер и, што је много важније, зубе ривалу који не преза ни од чега и који је у неколико наврата потпуно беспотребно грубим стартовима покушао да покаже свој стил игре.

Најискуснији у црно-белом дресу, Зоран Тошић и Владимир Стојковић, покушали су да заштите оне млађе. Не само да их заштите, већ да на себе пренесу вербалне дуеле са противником, због чега су и кажњени жутим картонима.

Тренер Велшана Енди Морисон био је проблематичан и као фудбалер, али и после професионалне каријере. Његови играчи као да су "упили" његов карактер и фудбалски стил, али су црно-бели успели да остану мирни, осим у неколико ситуација, и да на крају стигну до заслужене победе.

Партизан се противнику супротставио на једини начин на који је могао, узвратио истом мером. Иако фудбал две екипе није био за уживање, резултат је оно што је битно и вероватно једино што ће остати упамћено са овог меча.

Вероватно су многи очекивали убедљивији тријумф Партизана, али не требе заборавити да су Номади у првом колу елиминисали Килмарнок, другопласирану екипу из прошлогодишњег шкотског шампионата.

За седам дана реванш је у Београду и то ће бити права прилика да црно-бели, пред својим навијачима, врате противнику са каматом све што су преживели на стадиону Рила – са неколико голова у мрежи голмана Браса.