XS
SM
MD
LG

Iskra ubjedljiva na startu

Dobar početak Bugojanki u novoj sezoni

Fudbalerke Bugojanske Iskre na ekspresan način započele su novu sezonu u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine. Izabranice Selme Omerović su na stadionu Dr. Milan Jelić porazile domaću ekipu Modriču ubjedljivim rezultatom 1:4.

Odmah na startu prvu priliku imala je Iskra, Abdaković je ušla u šesnaesterac, ali je šutirala direktno u Okanović. U 16. minuti uzvratila je Modriča preko Smiljanić koja je probila po lijevoj strani i šutirala u bliži ugao Kundić, no nije bilo promjena. Pet minuta kasnije još jedna prilika za gostujući tim, Piskić je imala dobru situaciju, međutim lopta ide preko gola. Nova šansa za Iskru bila je u 29. minuti kada je Piskić pokušala iz slobodnog udarca, ali je njen udarac odbranila Okanović. U 35. minuti Kuljanin je takođe probala lijevom nogom, ali rezultat se nije mjenjao.

U 40. minuti Modriča je kaznila promašaje gošći i povela, Smiljanić je lijepo uposlila Hasić kojoj nije bilo teško završiti akciju i postići pogodak. Do kraja prvog dijela igre nije bilo promjena, pa se na odmor otišlo sa vođstvom domaće ekipe.

U nastavku utakmice Iskra je krenula u potpunu ofanzivu, odlučna da preokrene rezultat u svoju korist. Upornost gostujućeg tima se isplatila, jer su u 66. minuti igračice Iskre uspijele da izjednače rezultat. Grebenar je ubacila loptu iz kornera, a sama na drugoj stativi bila je Abdaković i ubacila loptu nogom u gol. 

U 74. minuti Bugojanke su došle do potpunog preokreta nakon što je Piskić sa 20 metara postigla fantastičan pogodak. Pet minuta kasnije u strijelce se upisala i Kuljanin, te povećala prednost od 1:3. Konačan rezultat ove utakmice postavila je Abdaković u 85. minuti nakon asistencije Piskić, odbrana je loše odreagovala, a iskusna napadačica završila je akciju.

- Što se tiče utakmice moram biti iskrena da nisam zadovoljna kako smo odigrali, s obzirom da smo meč trebali riješiti još u prvom poluvremenu kada smo imali zaista izgledne prilike, te smo se opet doveli u situaciju da ganjamo rezultat. Ali opet drago mi je da su djevojke pokazale karakter i vratile se u meč nakon 1:0 po izrazito toplom vremenu i teškim uslovima za igru, i naravno dugog putovanja. Nadam se da ćemo sada uspijeti da ostvarimo pozitivan niz, da se vratimo u kontinuitet pobjeda, te naravno da budemo tamo gdje i pripadamo, a to je u vrhu. Zahvalila bi se domaćoj ekipi na gostoprimstvu, jer zaista su se pokazali kao odlični domaćini. Ja im želim uspješnu sezonu i opstanak u društvu najboljih, rekla nam je Selma Omerović, trener ekipe Iskre.

Selma Omerović

ŽFK Modriča - ŽNK Iskra Bugojno 1:4 (1:0).
Stadion: Dr. Milan Jelić.
Gledalaca: 80.
Glavni sudija: Ajdin Baručija (Zenica).
Pomoćnici: Merima Homarac (Sarajevo), Jovanka Višekruna (Banja Luka).
Žuti kartoni: Modriča (Milošević).

Modriča: Okanović, Lazić (od 82. Kojić), Stokić, Vejnović, Milošević, Simić, Smiljanić, Hasić, Pandžić, Mustafagić, Stojanović. 

Trener: Drago Svitlica.

Iskra: Kundić, Jašarević, Piskić, Grebenar, Abdaković, Rahmanović, Lužić (od 87. Kelić), Mezit (od 46. Ljubas), Kuljanin, Dijaković, Bajrić. 

Trener: Selma Omerović.

Igračica utakmice: Zerina Piskić (Iskra Bugojno).

 

 

 


Lokomotiva 3 : 2 Radnik Bumerang
Alfa Modriča 1 : 4 Iskra
Drina 1 : 1 Široki Brijeg
Emina 1 : 2 SFK 2000
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Iskra 1 1 0 0 3
2 Lokomotiva 1 1 0 0 3
3 SFK 2000 1 1 0 0 3
4 Drina 1 0 1 0 1
5 Široki Brijeg 1 0 1 0 1
6 Radnik Bumerang 1 0 0 1 0
7 Emina 1 0 0 1 0
8 Alfa Modriča 1 0 0 1 0