XS
SM
MD
LG

Miomir srušio Zvereva za plasman u TOP50

Foto: ATP Tour

Miomir Kecmanović plasirao se u treće kolo Sinsinatija, nakon što je sa 2-1 savladao Sašu Zvereva.

Miomir je sjajno otvorio susret i u četvrtom gemu došao je do brejka. Ipak, Saša u narednom gemu pravi ribrejk. Potom su i jedan i drugi čuvali servise do devetog gema. Tada Zverev pravi brejk te dolazi do servisa za set. Sjajnim riternima, Miša dolazi do ribrejka i do 5-5. Imao je kod 6-5 šansu na 30-30 Kecmanović ali nije došao do set lopte. U taj brejku je na kraju presudilo iskustvo Nijemca te ga je dobio sa 7-4.

Zverev je imao brejk šanse već u drugom gemu ali se Miša izvukao. Do petog gema bio je egal a onda je uslijedilo pomračenje uma za Nijemca. U svoja dva servis gema napravio je čak sedam duplih grešaka. Takođe, Mišu je forhend služio nevjerovatno pa je naš mladi teniser duplim brejkom došao do drugog seta sa 6-2.

U trećem setu nije bilo brejka u prva četiri gema. Potom je opet pao Zverev u igri i Miomir je došao do brejka. Šesti gem bio je odličan sa par kvalitetnih poena. Međutim, Miša nije potvrdio brejk i Zverev je izjednačio. Ipak, serija brejkova se nastavila, pa je Miomir brejkom poveo 4-3. Ovaj put Miomir je uspio potvrditi brejk i poveo je sa 5-3. Imao je i 15-30 na servis Zvereva ali se Nijemac izvukao. Ipak, svoj servis je sačuvao te je sa 6-4 dobio treći set.

Miomir je ovom pobjedom po prvi put u karijeri osigurao plasman u TOP50 na svijetu. Njegov naredni rival biće pobjednik meča Bautista - Tijafo.