XS
SM
MD
LG

Zašto u FS BiH zaobilaze Gojka Bandića, instruktora iz Gruda?

Dragan Banjac, predsjednik Komisije za sudije i suđenje FS BiH nije više komentator spornih trenutaka utakmica Premijer lige BiH na BHT1, a večeras su gledaoci i TV auditorijum u BiH ostali bez spornih momenata iz utakmica petog kola, jer Banjca nije bilo u studiju sa Mensurom Doganom i voditeljom Aleksandrom Babićem.

Navodno, velika prašina se digla na komentare Banjca za sporne momente prošlog kola iz Zenice i kolo prije toga iz Tuzle, pa su u BHT1 od Saveza zatražili novo “Oko sokolovo”. Prema informacijama koje su se mogle čuti u i oko Saveza umjesto Banjca će, ne samo u predsjedničku funkciju Komisije za sudije i suđenje FS BiH, već i analizatora spornih momenata sjesti Zoran Rebac iz Mostara, trenutno prvi potpredsjednik ovog tijela. Ako se to dogodi Rebac će da bude u sukobu interesa, baš kao što je to i Banjac bio, jer u Komisiji direktno ocjenjuju rad sudija i kontrolora!

Za razliku od Banjca Rebac će da bude u duplom sukobu interesa jer je njegov sin Nenad Rebac aktuelni potpredsjednik mostarskog Zrinjskog, aktuelnog vicešampiona BiH. Dakle, sve je jasno…

Zašto u Fudbalskom savezu BiH zaobilaze Gojka Bandića iz Gruda, instruktora suđenja, nekadašnjeg kontrolora na Premijer ligi BiH i čovjeka koji na funkciji “Oka sokolova” ne bi bio u sukobu interesa jer je njegov sin Antonio, na kontroverzan način, skinut s liste Premijer lige BiH prije dvije godine? 

Nema sumnje da bi Gojko Bandić, poznajući njegovo iskustvo, ali i karakter, bio najbolje rješenje za nezavisno i objektivno komentarisanje spornih trenutaka na susretima Premijer lige BiH.

Samo je pitanje koliko je Gojko Bandić podoban moćnicima iz FS BiH koji cenzurišu ovu rubriku na BHT1? Jer i dalje glavnu riječ na BHT1 vode Elmir Pilav, Ibrahim Hasanbegović i Salem Prolić.