XS
SM
MD
LG

Nemanja Majdov na SP otišao direktno iz oporavka od povrede: Ja ovo volim i idem dati sve što imam u ovom trenutku

Nekadašnji Svjetski prvak u džudou, Nemanja Majdov, u noći sa srijede na četvrtak po našem vremenu će nastupiti na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Tokiju.

Reprezentativac Srbije je praktično bez treninga džudoa otišao na Svjetsko prvenstvo jer se dva mjeseca oporavljao od povrede koljena, ali je zbog neophodnosti skupljanja bodova za Olimpijske igre u Tokiju odlučio da preuzme rizik i nastupi u Tokiju.

- Situacija je malo drugačija nego inače. Ne znam šta mogu da očekujem od sebe. Nisam se testirao. Radio sam koljeno prije manje od dva mjeseca i nisam trenirao, samo sam se oporavljao. Znam da je rizik što nastupam sada, prije vremena, neoporavljen u potpunosti i nespreman. Ali, stanje je takvo da moram nastupiti jer Svjetsko prvenstvo nosi mnogo bodova za Olimpijske igre i svaki bod mi je bitan, pa i bodovi učešća. Žrijeb neću puno komentarisati, kada je uvijek sve samo do mene. Ako uspijem otkočiti nogu i zaboraviti na nju, da bar radim dio onoga što znam biće dobro. Ja volim ovo i kakvo god da je stanje ja se idem potući i dati sve što imam u ovom trenutku. Svaka stepenica je bitna, što više njih, to bolje. Najbitnije je da se ne povrijedim, ali ja kao i uvijek ciljam sebe na vrh jer znam da sam inače najbolji. Ovo je prvenstvo svijeta i ovdje je čar pokazati koliko možeš. Idemo tuča i pomozi Bože, Bog je svemoguć, rekao je za naš portal Nemanja Majdov.

Nemanja Majdov je slobodan prvo kolo, zatim slijedi duel sa Hakemom Abd El Akerom iz Egipta. Pobjednik tog duela ide na boljeg iz duela Austrijanca, Johanesa Pacera i Mohameda Hasima Hajarija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.