XS
SM
MD
LG

Srbija savladala i Tursku i sada ide na Rumuniju

Foto: cev. eu

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Turske sa 3:1 (23:25, 25:19, 25:22, 25:22) u 5. kolu Evropskog prvenstva u Ankari.

Ovom pobjedom srpske odbojkašice su obezbijedile prvom mjesto u grupi. Početak meča je bio veoma izjednačen, ekipe su se smjenjivale u vođstvu, da bi Srbija prva došla do +3. Turkinje su ipak pred kraj preokrenule i serijom 5:2 osvojile prvi set sa 25:23. U drugom setu srpske odbojkašice su zaigrale puno bolje i stigle su do vođstva od 13:8. Kasnije se to povećalo do 24:17, domaće odbojkašice su odbranile prve tri set lopte, da bi Mihajlović iskoristila četvrtu za 1:1 u setovima (25:19). Ekipa Đovanija Gvidetija je predvođena Edom Erdem imala prednost od 7:3, ali  evropske šampionke sjajnim servisom i igrom u polju brzo to preokrenule i stigle do vođstva od tri poena. Tu razliku su održale do kraja i povele sa 2:1 u setovima (25:22). Kao i u prošlom dijelu igre, ponovo je Turska počela sjajno i imala +4, no tim Zorana Terzića je to preokrenuo i sigurno čuvao prednost. Toliko su djevojke u plavim dresovima bile sigurne u sebe, da su osvajale sve duge i bitne poene. I pored sve uspjela je Turske da izjednači, da bi Bošković as poenom donijela meč loptu svojoj ekipi, što je odmah iskorišteno.

Najefikasnija na meču bila je Tijana Bošković sa 21 poenom, Brankica Mihajlović je osvojila 19, na drugoj strani Erdem 16, a Boz i Čaliskan po 10. Meč osmine finala Srbija igra u nedjelju protiv selekcije Rumunije.