XS
SM
MD
LG

Iskra sigurna protiv Radnika

Iskra Bugojno

Nakon Širokog Brijega, fudbalerke Iskre iz Bugojna pobjedile su i ekipu Radnika iz Bijeljine rezultatom 0:3 u šestom kolu Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine.

Izabranice Selme Omerović su tako stigle do četvrte pobjede i poslije ovog kola će se nalaziti na četvrtoj poziciji sa 12 osvojenih bodova, dok je Radnik peti sa šest bodova manje.

Početak meča bolje je otvorila Iskra, u 4. minuti Abdaković je imala dobru šansu, ali je šutirala direktno u Marčetu. Potom je Radnik sedam minuta kasnije zaprijetio iz kontranapada, ali akciju nije uspijela završiti Krajšumović, pa je ostalo 0:0. Zatim su Bugojanke u dva navrata prijetile iz kornera, ali je Marčeta odlično intervenisala. U nadoknadi prvog poluvremena Milović je igrala rukom, a loptu je namjestila Piskić i postigla fantastičan pogodak iz slobodnog udarca, pa je tim Selme Omerović otišao na odmor sa minimalnom prednošću.

Nastavak susreta dobro je započeo Radnik koji je imao terensku inicijativu prvih deset minuta, prvo je u 53. minuti Šakotić oprobala svoj udarac, no sigurna je bila Mašić. Potom se Iskra probudila, te je u 60. minuti i ona stvorila jednu šansu, kada je Kuljanin pogodila stativu. Onda 12. minuta kasnije Iskra je udvostručila prednost, Koluh je sjajno uposlila Kuljanin, a ona iz poluvoleja trese mrežu za 0:2. Do kraja ovog duela Dijaković je iskoristila lošu reakciju u odbrani domaće ekipe, te postavila konačan rezultat 0:3.

- Mislim da smo odigrale jako dobru utakmicu i da smo zasluženo pobjedile. Drago mi je što smo pokazale karakter i što su tri boda otišla za Bugojno. Uprkos tome sto sam rezultat govori da nam je bilo lako, imali smo mnogo problema sa ekipom Radnika koja je izuzetno kvalitetna. Ovu utakmicu ćemo što prije ostaviti iza sebe, te se okrećemo narednom meču, kada na domaćem terenu dočekujemo Lokomotivu iz Brčkog, ističe Mia Kuljanin, igračica Iskre.

ŽFK Radnik Bijeljna - ŽNK Iskra Bugojno 0:3 (0:1).
Stadion: Etno selo Stanišić.
Gledalaca: 50.
Glavni sudija: Nejra Ališpago (Sarajevo).
Pomoćnici: Aida Jusufović (Sarajevo), Jovanka Višekruna (Banja Luka).
Žuti kartoni: Radnik (Milović, Marković), Iskra (Rahmanović, Dijaković).
Crveni karton: Dejana Marković u 69. minuti (Radnik Bijeljina).

Radnik: Marčeta, M. Jović (od 72. Ždero), Krajšumović, Šakotić (od 77. Todorović), Lj. Jović, Njeguš, Milović (od 89. Ilić), Stokanović, Stević, Marković, Aljić.

Trener: Dragan Jevtić.

Iskra: Mašić, Jašarević, Piskić, Grebenar, Abdaković, Rahmanović (od 65. Koluh), Gradinović, Kuljanin (od 88. Mezit), Bašić, Haračić, Dijaković (od 83. Mlivo).

Trener: Selma Omerović.

Igračica utakmice: Zerina Piskić (Iskra Bugojno).


Radnik Bumerang 0 : 3 Iskra
Lokomotiva 4 : 0 Široki Brijeg
Alfa Modriča 0 : 3 SFK 2000
Drina 0 : 15 Emina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 6 6 0 0 18
2 Lokomotiva 6 5 0 1 15
3 Emina 6 4 0 2 12
4 Iskra 6 4 0 2 12
5 Radnik Bumerang 6 3 0 3 9
6 Drina 6 1 1 4 4
7 Široki Brijeg 6 0 1 5 1
8 Alfa Modriča 6 0 0 6 0