XS
SM
MD
LG

Nama (opet) pisao Đorđe Starčević

Opet nam se javio Đorđe Starčević, sada u ulozi čitaoca i komentarisao je pismo, kako je rekao ''pobunjenika'' u FSRS, te pojašnjavao nama kako nismo profesionalni i kako nismo objavili pismo UEFA i njegov prevod.

Nećemo se baš mnogo baviti pismom gopspodina Starčevića. Ako bolje pogleda vidjeće na našim stranicama da ima pismo UEFA i da ima prevod Evo linka , sa pismom i prevodom (nema potrebe da nam se izvinjavate)!

Ono što nema gospodine Starčeviću je pismo koje je otišlo UEFA... Njega nije vidio niko... Možda Vi jeste!

Nakon toga smo objavili reakciju. Nismo mi na strani jednih ili drugih. Mi smo na strani istine i našeg fudbala, a on je u blatu! Ko je za to kriv? Sportdc.net nije!!!

I za kraj vi likujete, a mi nećemo, nemamo  razloga... Samo eto. Jedan savjet - Nemojte BiH zvati državom, jer toga u Dejtonskom sporazumu nema. Znamo mi da vi to znate, ali vam se ''omaklo''!!! I opet molba, pošaljite fotografiju da možemo da ilustrujemo Vaš tekst!

FSRS je gospodine Starčeviću u dubokom blatu. Ponavljamo, mi ga tamo nismo gurnuli... Mi nemamo funkcije u FSRS.

Objavićemo i ovo Vaše pismo i svako naredno, ali ga više nećemo komentarisati. Samo kada čitate, čitajte pažljivije. Evo pisma čitaoca Starčevića:

Sport DC - Uredniku

“Uzalud Vam trud tamburaši”

Pošto dobismo samo jednu “istinu” od strane samozvanih tumača originalnog stava UEFA oličene u samozvanoj grupi “pobunjenika”, koje u cjelosti čitam na Vašim stranicama, moram, još jednom, zamoliti urednika da se drži osnovne premise novinarstva - da se čuje i druga strana.

Za očekivati je bilo da se objavi prvo to pismo u originalu i prevodu od UEFA, pa bi onda moglo i da ide tumačenje i kvazi mišljenje ovih “sveznalica”. Ovako ispade ona narodna - šta je starije kokoš ili jaje?

Sebi neću uzeti za pravo da tumačim šta znače riječi i rečenice iz dotičnog pisma, mada iz maternjeg jezika mi je jasno sve. Piše jasno da je stav Pravnog komiteta NS/FS BiH validan i mjerodavan za sve niže instance, da pojam smjene predsjednika nije predviđen u Statutu. Ovima što to ne odgovara je drugi kraj priče. Jest da se gospoda pozivaju na rješenja i naloge prosvetnog inspektora, kao zaštitnika nacionalnog zakonodavstva, što uopšte nije sporno. Jedino je njihov problem što na ista rješenja i naloge postoje i drugostepene odluke nekih drugih organa (državnih), a koje mogu glasiti i drugačije?

Nisam siguran da kad takve odluke dođu, a  ne budu saglasne željama “pobunjenika”, a mogu i biti, hoće li isti , i dalje to tumačiti na svoj način, kao što tumače i gore pomenuti akt iz UEFA.

Stoga se čudim, i dalje, Vama uredniče što ovoj priči pristupate jednostrano i navijački, ne ostavljajući nama običnim smrtnicima da sami prosuđujemo i donosimo zaključak.

Ovako, i ja da budem malo alegoričan, pa da kažem - Uzalud Vam trud tamburaši!

S poštovanjem!                                                               Đorđe Starčević