XS
SM
MD
LG

Lokanj preko Jardana na čelo tabele

Ubjedljivom pobjedom u gostima, nad Jardanom, rezultatom 1:5, Lokanj je zauzeo čelnu poziciju na tabeli Područne lige Birač.

Preuzeli lidersku poziciju: FK Lokanj

 

Gosti su od izlaska na teren jasno stavili do znanja da su došli po tri boda i krenuli ofanzivno prema golu Jardana. Nakon par propuštenih prilika, Dalibor Mićić koristi pas Stuparevića iza zadnje linije i dovodi svoju ekipu u vođstvo već u 5. minutu. Desetak minuta kasnije slična situacija se ponovila i kod drugog gola, samo je u ulozi asistenta, Daliboru Mićiću za 0:2, Đukanović. Do kraja poluvremena Đukanović ne koristi odlične asistencije Mićića i Ristića, ali u samom finišu ipak postiže pogodak za sigurnih 3:0, sa kojim se odlazi na odmor.

Odlično odigrano prvo poluvrijeme kao da je zadovoljilo goste, tako da su početkom drugog dijela dozvolili domaćinu da priđe golu i dođe u priliku za postizanje pogotka. Nakon jednog nonšalantnog poigravanja ispred svog gola, Stojanović gubi loptu, ali napadač domaće ekipe Janković, promašuje prazan gol. Isti igrač koristi sljedeći poklon od prezimenjaka iz Lokanja, koji sa centra igrališta, pokušavajući da vrati loptu svom golmanu, odlično "asistira" za počasni pogodak domaćina u 60. minutu. Gosti su nakon smanjenja rezultata na 1:3 ponovo preuzeli terensku inicijativu i sa dva pogotka obezbijedili sigurnu pobjedu. Prvo se najbolji igrač utakmice Dalibor Mićić dobro snašao u gužvi nakon udarca iz ugla  za 4:1, a konačan rezultat postavio je Ristić poslije najljepše akcije na utakmici i odlične asistencije Zeljka.

U timu iz Lokanja ističu da je pobjeda potpuno zaslužena.

„Znali smo da ćemo igrati protiv izuzetno korektnog domaćina, ali  i da smo kvalitetnija ekipa, tako da smo od starta krenuli silovito i ostvarili našu prvu gostujuću pobjedu. Pohvalio bih svoje saigrače koji su ispoštovali sve što smo se dogovorili u svlačionici i izvinio se za nerezonski potez kada je Jardan došao do svog jedinog pogotka. Sigurno prvo poluvrijeme kao da nas je malo uspavalo, to se prenijelo i na moju igru početkom drugog poluvremena, ali smo brzo stavili do znanja da nećemo dozvoliti iznenađenje. Čestitao bih Daliboru Mićiću na tri postignuta pogotka i odličnoj utakmici i zahvalio se domaćinu na gostoprimstvu i izuzetno fer i korektnoj igri“, kazao je  štoper Lokanja  Boban Janković.

 

Boban Janković, štoper Lokanja

FK Jardan - FK Lokanj 1:5 (0:3)

Igralište u Jardanu

Gledalaca: 30

Sudija: Velibor Vidaković

Strijelci: 0:1 Dal.Mićić u 5, 0:2 Dal.Mićić u 15, 0:3 Đukanović u 40, 1:3 Janković u 60, 1:4 Dal.Mićić u 70, 1:5 Ristić u 78.

Žuti kartoni: Požarac (Jardan), U. Đurić, Dar. Mićić (Lokanj)

FK Jardan: Vuković, Kojić (od 45. Savić), Janković, Damjanović, Radović, Požarac, Milić, Muratović, Novičić, Milošević, Janjić.

FK Lokanj: Stojanović, Ristić, Mar.Đurić, Radovanović, U.Đurić (od 79. Popadić), Zeljko, Janković, Mir.Đurić, Stuparević (od 72. Dar.Mićić), Dal.Mićić (od 84. Sekanić), Đukanović.

Igrač utakmice: Dalibor Mićić (Lokanj)


Lokanj 5 : 2 Pecka
Borac 2 : 0 Budućnost
Branjevo 3 : 0 Jasenica
Birač 5 : 1 Jardan
Jadar 1 : 2 Polet
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Lokanj 9 7 1 1 22
2 Birač 9 7 1 1 22
3 Pecka 9 5 1 3 16
4 Borac 9 5 0 4 15
5 Polet 9 4 2 3 14
6 Jadar 9 4 2 3 14
7 Branjevo 9 4 2 3 14
8 Jardan 9 2 1 6 7
9 Budućnost 9 2 0 7 6
10 Jasenica 9 0 0 9 0