XS
SM
MD
LG

Lokanj ubjedljivom pobjedom ovjerio jesenju titulu

Lokanj je trijumfom nad Peckom ovjerio titulu jesenjeg šampiona. Na stadionu Pod pećinom publika je uživala u fudbalskim  majstorijama dvije ekipe iz vrha tabele, koje su odmjerile snage u devetom, posljednjem jesenjem kolu.

Jesenja titula ostaje u Lokanju: FK Lokanj

Iako je domaćin bio favorit zbog svog terena, gosti su bolje otvorili utakmicu i već u 3. minutu Ivanović koristi nesporazum domaće odbrane i dovodi svoju ekipi u vođstvo. Do kraja poluvremena Lokanj drži loptu u posjedu, ali gosti stvaraju šanse za pogodak. U tim trenucima na golu Lokanja odličnim intervencijama se istakao drugi golman Gavro Đokić. U posljednjem minutu prvog dijela Dalibor Mićić u svom stilu pravi slalom kroz protivničku odbranu, i sjajnim udarcem donosi izjednačenje.

Drugo poluvrijeme u potpunosti je pripalo Lokanjcima. Već u 47. minutu, Zeljko prolazi po desnoj strani, ubacuje loptu u peterac, tako da Đukanović nije imao težak zadatak da dovede svoju ekipu u vođstvo. Isti igrač desetak minuta kasnije koristi odbijenu loptu golmana Pecke i pogađa za 3:1. Gosti se nisu predavali, pa u 61. minutu  Aćimović dobrom solo akcijom smanjuje rezultat na 3:2, ali Miroslav Đurić ubrzo  pokazuje da domaća ekipa neće dozvoliti nikakav preokret, i na asistenciju Ristića, postiže opogodak  za sigurno vođstvo i 4:2. Peti pogodak za lidera postigao je Radovanović šutem iskosa sa desne strane, nakon loše reakcije gostujućih štopera, deset minuta prije kraja meča.

Lokanjci su na najbolji mogući način, ubjedljivom pobjedom,  okončali jesenju polusezonu.

„U utakmicu protiv Pecke ušli smo pod imperativim pobjede i to kao da je uticalo na moje saigrače da nešto lošije odigramo prvo poluvrijeme. U nastavku je sve došlo na svoje mjesto. Publika je mogla da uživa u jednoj fer i korektnoj utakmici, lijepim potezima i atraktivnim golovima. I pored lošeg starta, moramo biti zadovoljni ostvarenim u jesenjem dijelu sezone u kojoj smo ostvarili sedam pobjeda i po jedan poraz i neriješen rezultat. Zadovoljan sam svojim učinkom na utakmici protiv Pecke, iako sam prvi put stao na gol u odsustvu standardnog golmana Stojanovića. Zahvaljujem se saigračima na podršci“,  kazao je Gavro Đokić, čuvar mreže Lokanja na utakmici protiv Pecke.

Gavro Đokić i Darko Mićić, mladi fudbaleri Lokanja

FK Lokanj - FK Pecka 5:2 (1:1)

Igralište Pod pećinom

Gledalaca: 40

Sudija: Velibor Vidaković (Zvornik)

Strijelci: 0:1 Ivanović u 3, 1:1 Dal.Mićić u 45, 2:1 Z.Đukanović  u 47, 3:1 Z.Đukanović u 57, 3:2 Aćimović u 61, 4:2 Mir.Đurić u 67, 5:2 Radovanović u 79.

FK Lokanj: Đokić, Gajić, Radovanović, Mar.Đurić, U.Đurić, B.Đukanović, Zeljko, Mir.Đurić (od 68. Popadić), Dal.Mićić (od 59. Stuparević), Dar.Mićić (od 34. Ristić), Z.Đukanović

FK Pecka: Vl.Ilić, Aćimović, N.Vuković (od 46. Vu.Ilić), S.Vuković, Cvjetinović, Kalajdžić (od 46. Lukić), Ivanović, Marjanović, Tomić, M.Ilić, Marinković

Igrač utakmice Uroš Đurić (Lokanj)

 


Lokanj 5 : 2 Pecka
Borac 2 : 0 Budućnost
Branjevo 3 : 0 Jasenica
Birač 5 : 1 Jardan
Jadar 1 : 2 Polet
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Lokanj 9 7 1 1 22
2 Birač 9 7 1 1 22
3 Pecka 9 5 1 3 16
4 Borac 9 5 0 4 15
5 Polet 9 4 2 3 14
6 Jadar 9 4 2 3 14
7 Branjevo 9 4 2 3 14
8 Jardan 9 2 1 6 7
9 Budućnost 9 2 0 7 6
10 Jasenica 9 0 0 9 0