XS
SM
MD
LG

Da li je Kabelu bila potrebna pomoć sudije!?

Da će ovo biti teška i neizvesna utakmica do samog kraja nagovestili su Novosađani odmah posle prvog zvižduka sudije Pavla Tomića. Fudbaleri Kabela nametnuli su svoj ritam igre i imali veći posed lopte. Mada dosta mlada ekipa, kojoj su sigurnost davali odlični golman Vukliš i iskusni Govedarica, otvoreno i hrabro je ušla u meč sa Radničkim. Videlo se da Kabel nije slučajno u vrhu tabele.

Radnički u prvom poluvremenu nije imao rešenje za brze, energične, tehnički veoma dobre fudbalere Kabela, ali gosti, uprkos dobroj igri nisu imali izglednih prilika. Zapretili su nekoliko puta, a odlični golman Radničkog, Šuljagić se nije dao iznenaditi.

Ne bismo da ocenjujemo suđenje Pavla Tomića, ali često je publika burno reagovala na neke njegove, rekli bismo, perfidne odluke. Ko zna kakav bi ishod meča bio da je Radnički poveo.

Sporna situacija u šesnaestercu Kabela

Napadač domaćih je srušen u šesnaestercu pošto je na njega s leđa startovao odbrambeni igrač Kabela. Za sudiju Tomića ovo nije bio prekršaj.

Na poluvreme se otišlo nerešinim rezultatom. U nastavku izjednačena igra oba tima.Radnički ne uspeva da probije čvrst odbrambeni bedem gostiju.

Često se greši u dodavanju što gosti vešto koriste, ali i dalje bez ozbiljnijih prilika. A, onda slobodan udarac iskosa sa leve strane. Dobar centaršut, Govedarica je samo okrznuo loptu koja pored nemoćnog Šuljagića završava u mreži.

U nastavku igre inicijativa Radničkog, ali ipak podosta tromo i neorganozovano. Kapiten Filip Tolić je pokušao da organizuje igru, dodavao vrlo upotrebljive lopte, a onda se, posle retkih grešaka igrača Kabela, ukazala stopostotna šansa Spasiću koji se našao licem u lice sa golmanom Vuklišem i iz neposredne blizine šutirao pravo u njega.

Gol Predraga Govedarice - FK Kabel

Mladi sastav Kabela ostavio je do sada najpovoljniji utisak od svih prvoligaških ekipa koje su gostovale u Pirotu. Ekipa ujednačena po svim linijama, dobro organozovana i fizički odlično pripremljena danas zasluženo odnosi tri boda u Novi Sad.

Prva liga Srbije 13. kolo:  Radnički - Kabel   0:1 

Sudije: Pavle Tomić, Goran Božović, Nikola Borović. Četvrti sudija: Borko Mijajlović. Delegat: Dragan Stojiljković. Kontrolor: Goran Marinković. Strelac: Predrag Govedarica 51. minut.

Posle utakmice zabeležili smo i komentare trenera obeju ekipa: