XS
SM
MD
LG

Trijumf za lidersku poziciju

ŽFK Čelik, Doboj

 

 Očekivanja ljubitelja fudbala   da će komšijski derbi ženskih ekipa iz Kakmuža i Doboja izazvati dosta uzbuđenja pokazalo se opravdanim.

Susret je obilovao dobrom i efikasnom igrom sa dosta obrta u vođstvu, a pobjedu su zasluženo iskovale "čelične djevojke" trenera Todorovića. 

Nakon nekoliko dobrih prilika prve u vođstvo došle su domaće igračice  golom Sare Protić u 23. minutu da bi gošće uspjele doći do izjednačenja preko Salkićeve, a to je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku Sloga kreće u napade i već u 47. minutu Mujketa koristi smušenost odbrane Čelika i dovodi svoj tim do prednosti .

Radost domaćih navijača trajala je svega tri minuta jer rezervista Stojanovićeva matira Maksimovićevu,  a Markanovićeva u 57. minutu donosi prednost Čeliku.

Sara Pejić je u 63. minutu uspjela da ponovo dovede susret u  rezultatski egal,  ali fizički spremnije Čelikove amazonke kreću u ofanzivu i golovima izvanrednih Helene Tomas,  te Tunjićeve i Markanovićeve u finišu susreta dolaze do sigurne pobjede.

Pobjeda u Kakmužu veliki je iskorak fudbalerkama Čelika u borbi za prvo mjesto, a sudija Vukojević nije imao težak posao jer je pokazao svega tri žuta kartona.

ŽFK SLOGA -ŽFK ČELIK  3:5 (1:1) 

Stadion "Dr. Milan Jelić", Kakmuž. Gledalaca 50. Sudija Darko Vukojević (Doboj). Pomoćnici Nenad Đurić i Bojan Ristić (Doboj). Žuti kartoni: Fetić (Sloga), Matijević, Tomas (Čelik).    

ŽFK SLOGA :  Maksimović, Skopljak, Handžić, Fetić, Puljanović, Protić, Mujketa, S. Pejić, Girotić, Stanić, T. Pejić.

ŽFK ČELIK : Lemić, Kutlić, Matijević, Hasanić,(od 50. Stojanović), Mešić, Salkić,  Markanović, Tomas, Janković, Tunjić, Bošnjaković.


Mladost 4 : 0 Borac
Sloga 3 : 5 Čelik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Čelik 3 2 1 0 7
2 Sloga 3 2 0 1 6
3 Mladost 3 1 1 1 4
4 Borac 3 0 0 3 0