XS
SM
MD
LG

Radnički razbio Kruševljane

Večerašnje izdanje Nišlija je bilo, bez sumnje, najbolje u ovom prvenstvu. Odbrana je lako izlazila na kraj sa povremenim upadima Kruševljana na njihovu polovinu, „veza“ je funkcionisala odlično, na čelu sa izuzetno raspoloženim Nomom, a napad je konstatno pretio golmanu Napretka. Četiri gola u mreži Miloševića, a uz malo sreće moglo ih je biti više.

Silno je krenuo Radnički od starta i već u 6. minutu poveo sa 1:0. Haskić je iskoristio kiks odbrane Napretka, presekavši jednu loptu zadnje linije Kruševljana, izbio sam pred golmana gostiju i bio precizan.

Ređale su se šanse kao na traci za domaći tim, a na sledeći gol čekalo desetak minuta. Igrao se 16. minut, kada je najefikasniji strelac Radničkog i Superlige, Stefan Mihajlović, nakon šuta japanskog internacionalca Nome, odlično reagovao i povećao prednost na 2:0.

U 36. minutu Nišlije odigrale kombinaciju kao iz udžbenika, u kojoj su učestvovali Noma, Jirka, Haskić, koji je uputio odličan centaršut, a Stefan Mihajlović, razantnim udarcem postigao svoj deveti gol, a treći na utakmici, za Radnički.

Drugo poluvreme je počelo nešto slabijim tempom, napadi domaćih su jenjavali, pa se stekao utisak da su malo „smanjili gas“ u nastojanju da utakmicu rutinski privedu kraju. To im se osvetilo i u 83. minutu, bivši igrač Radničkog, Nemanja Kojić. A sada najistureniji napadač „Čarapana“ je efektnim udarcem, sa ivice šesnaesterca, savladao golmana domaćih Petrovića.

Tačku na ovaj susret, odnosno konačan rezultat je postavio Jirka u 87. minutu, kada se najbolje snašao u gužvi pred golom Napretka.

Danas je navijačka grupa „Meraklije“ proslavila 30 godina postojanja. Sa svojim gostima, bratskim navijačkim grupama „Marincima“ iz Subotice i „Varvarima“ iz Podgorice, njih preko 1000 u "kopu"je zdušno bodrilo domaću ekipu.

Čestitku su im uputili i navijači iz Kruševca, kojih je bilo dvadesetak na severnoj tribini, ali na vrlo degutantan način. Na zastavi Republike Bugarske, na bugarskom jeziku, je bilo ispisano „Čestitamo“ a tokom cele utakmice su skandirali „bugarske p..ke“. Na zahtev delegata utakmice, Miloša Mitrovića, zastava je na poluvrmenu uklonjena.

Sledeću utakmicu Nišlije gostuju na Banjici, a domaćin će im biti ekipa Rada.

Trener Radničkog, Milorad Kosanović, bio je zadovoljan nakon meča.

-Ja sam u najavi ove utakmice rekao da očekujem da Radnički konačno počne da liči na nešto. Prošlo je određeno vreme, mi smo naporno radili na nekim stvarima, a prethodne dve sedmice pauze su bile ono što nam je bilo najpotrebnije. Kroz treninge tokom poslednjih nekoliko dana video sam da imamo oblik kroz koji možemo da tražimo rezultat. Ne da igramo tako što ćemo čekati da rival pogreši, nego da igramo onako kako treba da bi na terenu radili ono što želimo. Ovo danas je bilo jako dobro. Na vreme dali prva dva gola i sve je posle toga bilo lakše. Naravno, nešto sam i kombinovao za ovaj meč iz razloga što nas u naredne sedmice očekuje ritam sreda-subota, a ovaj tim još nije spreman za to. Mislim da smo mi trenutno na nivou da možemo da u 75 minuta iznesemo ono što ćemouskoro morati u 90. Imali smo i trojicu igrača u reprezentacijama. Sulaka je bio odličan 60 minuta, a treba reći da je on pre nekoliko dana bio u Kambodži, gde je igrao za svoj Irak. Na kraju ja moram biti zadovoljan rezultatom i načinom na koji smo igrali danas. Bilo je vrlo važno da uzmemo tri boda i konačno vežemo dva trijumfa u ligi. Naš zadatak je da u ovom tempu nastavimo dok god možemo - rekao je Kosanović

Trener Napretka Predrag Rogan čestitao je domaćinu na trijumfu.-Zaslužena pobeda Radničkog. Teško je igrati kada na startu meča rivalupoklonite dva gola. Radnički je u prvom poluvremnu bio dominantan. I uduelima i u kontakt igri i u agresiji. Oni su uspeli da svoj plan sprovedu u delo, a mi iz nekih naših situacija nismo reagovali kakotreba i zbog toga smo i kažnjeni. Previše smo grešili I to je nedopustivo. U drugom poluvremenu smo bolje izgledali, ali je bilo kasno za neki bolji rezultat. Radničkom želim sve najbolje u nastavku sezone, a nama ostaje da se pogledamo u oči i da nastavimo dalje- izjavio je Rogan.


RADNIČKI - NAPREDAK 4:1 (3:0)

Stadion "Čair", Niš
Gledalaca oko 2000
Sudija: Miloš Đorđić
Strelci: - 1:0 u 6. Haskić, - 2:0 u 16. Mihajlović, - 3:0 u 36. Mihajlović, - 3:1 u 83. Kojić, - 4:1 u 87. Jirka.
Žuti kartoni: Jirka, Lazar Đorđević, (Radnički), Vukadinović, Baha, Aksentijević, Gavrić, Eskić (Napredak)

RADNIČKI: Petrović, Todorovski, Stefan Đorđević, Ostojić, Lazar Đorđević, Sulaka, Noma, Pantelić (od 82.Meleg), Haskić (od 81.Knežević), Jirka, Mihajlović.

NAPREDAK: Milošević, Aksentijević (od 79.Ćuković), Pajović, Spremo, Milovanović, Bjeloš (od 76.Eskić), Baha, Ivanović, Zec, Vukadinović (od 46.Gavrić), Kojić.