XS
SM
MD
LG

Voša ponovo na pobedničkom koloseku

Foto: FK Vojvodina

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Inđije rezultatom 1:0 (1:0), u 14. kolu Super lige Srbije. Pred oko 500 gledalaca na "Karađorđu", strelac jedinog gola na meču je bio Nikolić u 17. minutu (p).

Prva prilika na meču je viđena u petom minutu, kada je Dimitrov izveo slobodan udarac za Inđiju sa oko 18 metara, a lopta prošla nekoliko centimetara pored stative gola Vojvodine. Već u 10. minutu, gosti su imali novu odličnu priliku i to nakon što je ponovo Dimitrov povukao loptu, ušao u šesnaesterac i potom je dodao do Bastajića, koji je šutirao sa oko 11-12 metara, ali je Rockov sjajno odbranio.

Na drugoj strani, Vojvodina je uzvratila u 17. minutu. Nešković je lepo proigrao Bojića, koga je, u situaciji kada je izbio sam ispred golmana, s leđa odgurnuo Milan Janjić, a sudija Lazar Lukić je dosudio penal za crveno-bele i pokazao crveni karton fudbaleru koji je napravio prekršaj. Siguran izvođač jedanaesterca je bio Nikolić, koji je tako doveo svoj tim u vođstvo.

Samo šest minuta kasnije, Voša je mogla da udvostruči svoju prednost, ali je lopta, nakon udarca Stojkovića sa dvadesetak metara iskosa, prošla nekoliko centimetara pored stative.

U 41. minutu, zbog transparenta posvećenog predsedniku FSS Slaviši Kokezi okačenog na severnoj tribini stadiona, sudija Lazar Lukić je odlučio da privremeno prekine utakmicu, pa su se igrači dva tima povukli u svlačionice. Međutim, nakon 15 minuta, oni su se vratili na teren, te je utakmica nastavljena.

U drugom poluvremenu, Inđija je prvi dobar napad izvela u 52. minutu, kada je Vasilije Janjić prošao pored Đurića i šutirao sa oko sedam metara iskosa, ali je Rockov odbranio. Na drugoj strani, 10 minuta kasnije je uzvratio Nikolić udarcem sa oko 25 metara, ali je lopta prošla pored stative gola Inđije.

Na novu šansu, čekalo se do 77. minuta, kada je Zukić uputio udarac sa desetak metara, a Preković odlično odbranio. Do kraja utakmice, Inđija je pokušavala da stigne do pogotka i tako izbegne poraz na ovom meču, ali je mreža Rockova ostala netaknuta, pa su crveno-beli zabeležili novu prvenstvenu pobedu.

Ekipe su nastupile u sastavima:

Vojvodina: Rockov – Stojković, Đurić, Petković, Vučić – Drinčić, Đurišić (od 46. Zukić) – Đuričin (od 46. Kokir), Bojić, Nešković – Nikolić (od 69. Matić).

Inđija: Preković – Dimitrijević, Jovanović (od 57. B. Ilić), Dimitrov (od 71. Bosančić), M. Ilić – Bastajić (od 65. Milosavljev), M. Janjić, Rogač, V. Janjić – Josović, Vidić.