XS
SM
MD
LG

Allegru šest zlatnih medalja

Klub ritmičke gimnastike Allegro Banja Luka je organizovao međunarodno takmičenje u ritmičkoj gimnastici 5. Banja Luka OPEN u Univerzitetskoj dvorani Univerziteta u Banjoj Luci.

Na takmičenju je učestvovalo 270 takmičarki iz AS Udinese Italije, KSRG Gazela Pula i GK Zagreb iz Hrvatske, KRG Ritmika Novi Sad iz Srbije, GK Budva i GK Enigma Podgorica iz Crne Gore, KRSG Olimpik Sarajevo, GK Bosna Gym Sarajevo i KRG Allegro Banja Luka iz Bosne i Hercegovine, koje su se takmičili u indivdualnom A i B programu (82 takmičarke) i u grupnom C programu (188 takmičarki). Takmičenje je otvorio zamjenik Gradonačelnika Grada Banja Luka Srđan Amidžić, a takmičenjem je rukovodila vrhovna sutkinja prof. dr Snežana Bijelić, sudija I nacionalne kategorije.

U grupnom C programu najmasovnije je nastupio i najbolje rezultate postigao KRG Allegro Banja Luka sa osvojenih 6 zlatnih medalja...

U Individualnom B programu najuspješnije takmičarke su bile iz KSRG Gazela Pula, dok u Individualnom A programu najubjedljivije su bile takmičarke AS Udinese sa najuspješnijom takmičarkom turnira Tarom Dragaš, prvakinjom Italije, koja je osvojila 3 zlatne medalje u vježbama sa loptom, čunjevima i trakom. U ova dva individualna programa KRG Allegro je učestvovao sa 21 takmičarkom (11 u A programu i 10 u B Programu) i osvojio 8 zlatnih, 6 srebrenih i 7 bronzanih), što pokazuje da ritmička gimnastika Banja Luke dobija svoje mjesto u regionu, ne samo po organizaciji ovako velikog takmičenja nego i po činjenici da je kvaliteta izvedbe naših takmičarki na jednom veoma zavidnom nivou i daje nam podstrek za budući rad.

Naravno to sve je lakše uz nesebičnu podršku naših glavnih sponzora Grada Banja Luka i Elektroprivrede RS, odnosno prijatelja turnira Tikveš, InterMCT, Exclusive Lingerie, Pekare Manja, BLjilja, Marbo, Coca Cola, Kort, Vitinka, Birokip, BB print i Zoki Komerc, koji su nam pomogli da sve organizujemo tako, da su učesnice oduševljene i potvrdili dolazak i iduće godine.