XS
SM
MD
LG

Milekić: Zašto nas sprečavaju u borbi za titulu

Omarska - Sloboda

  MRKONJIĆ GRAD- Fudbaleri Omarske u 13. kolu Druge lige, grupa Zapad prekinuli su pobjednički niz Slobode iz Mrkonjić Grada. Naime, Mrkonjićani su u prethodnih pet kola vezali četiri pobjede i sa 20 bodova našli se u gornjem dijelu tabele sa šansama da se uključe u borbu za prvo mjesto.

Stručni štab i fudbaleri Slobode čestitaju domaćinima na pobjedi i lijepom gostoprimstvu. Međutim, po ko zna koji put u ovom šampionatu imaju zamjerku na suđenje i sudijsku lakrdiju u režiji sudije Marka Maksimovića iz Modriče. (Ne)majstor u „crnom“ podijelio je šest žutih i jedan crveni karton gostima, a samo dva domaćem sastavu u jednoj mirnoj i dobroj fudbalskoj predstavi. “Mali“ u žutom dresu sve je činio kada se rezultat lomio, da vodu pošalje  na mlin domaće ekipe.

 Zašto? Pita se predsjednik Upravnog odbora Slobode Milenko Milekić.

 -Čestitam domaćoj ekipi na gostoprimstvu i efikasnosti. Mislim da domaćini nisu kumovali sudijskoj lakrdiji. Sve to je odavno zakuvano  u kuhinji Fudbalskog saveza RS, sa namjerom  da se uništi fudbal u Mrkonjić Gradu. Kome sva ovo treba? Zašto se uništava fudbal? Nije ni čudo da igrači gube živce, jer ne mogu više podnijeti nepravdu i sudijsku otimačinu. Toliko sudijske (ne)pravde u ovih trinaest kola nije zabilježeno u poslednjih deset godina, od kada igramo u Prvoj i Drugoj ligi. Sudije po nečijem diktatu (kako da drugačije shvatimo) nam ne dozvoljvaju da se uključimo u borbu za prvo mjesto i povratak u Prvu ligu, kaže Milekić.

Tvrdi da je sudija poništio čist gol Slobodi, da nije svirao dva penala i još mnogo toga. Za domaći sastav je svirao olako penal. Kao ilustraciju sudijske lakrdije navodi primjer kod rezultata 3:2 za Omarsku.

 -Igor Mirković treba da izvede slobodan udarac sa nekih dvadesetak metara. Maksimović sitnim koračićima odmjerava udaljenost živog zida na nekih pet metara. Smiješno da nije žalosno. I to nije sve. Maksimović nastavlja sa novim „rolama“ i „skečevima“ i djeli žute kartone. Jedva je čekao da Dušku  Mitriću dodjeli drugi žuti karton kako bi ostali sa deset igrača. Na taj način on ubija volju mladoj ekipi da igra i izjednači rezultat. Sam Bog zna šta da dalje radimo. Moramo sjesti u polusezoni i dobro razmisliti o daljem učešću u šamiponatu. Nismo daleko od istupanja iz lige. Smiješno i žalosno, kaže Milekić.

Čelnim ljudima i fudbalerima Slobode nije lako. Ne mogu da igraju utakmice na svom terenu, potucaju se po terenima oko Banjaluke. Troškovi rastu, pa uz sve probleme sa sudijskim (ne)pravdama takmičenje postaje bez predmetno.

 -Em što nas je dokusurio u Omarskoj, Maksimović  je ekipu desetkovao u igračkom kadru. Ne znamo kako ćemo sastaviti ekipu za meč sa Slogom iz Doboja. Imamo veliki broj povrijeđenih fudbalera, a zbog kartona stručni šta neće moći da računa na trojicu igrača. Da nam nije kadeta vjerovatno bi otkazali meč  sa Slogom. I u okršaju  sa Omarskom imali smo samo jedanaest fudbalera,  jer je nekoliko igrača povrijeđen. U Omarskoj su igrala dva kadeta. Srećna je okolnost da se brzo završava prvi dio šampionata, kaže Milekić.

U Slobodi ističu da su sve utakmice odigrali dobro i one koje su izgubili.

-Ne plašimo se mi ni jedne ekipe u igračkom potencijalu. Jedino se plašimo sudijske nepravde. Ali vjerujemo da će i tome doći kraj. I da na proljeće dolaze bolji dani za fudbal Srpske- optimista je Milekić.

Na udaru Slobode, sudija Maksimović

 


Omarska 5 : 2 Sloboda (MG)
Sloga (T) 2 : 1 Borac (Š)
Proleter 2 : 1 Polet 1926
Jedinstvo 4 : 1 Dubrave
Mladost 1 : 1 Borac (KD)
Sloga (S) 3 : 4 Ljubić
Sloboda (NG) 2 : 4 Sloga (D)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac (KD) 12 9 2 1 29
2 Jedinstvo 13 8 1 4 25
3 Sloga (D) 12 7 4 1 25
4 Mladost 13 7 3 3 24
5 Ljubić 12 7 2 3 23
6 Sloboda (MG) 12 6 2 4 20
7 Omarska 12 6 0 6 18
8 Dubrave 12 5 2 5 17
9 Laktaši 12 5 2 5 17
10 Borac (Š) 12 4 2 6 14
11 Sloga (T) 12 4 2 6 14
12 Sloga (S) 12 4 1 7 13
13 Proleter (-3) 12 3 1 8 7
14 Polet 1926 12 2 0 10 6
15 Sloboda (NG) (-3) 12 2 0 10 3