XS
SM
MD
LG

Očekivana odluka Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske

Sloga, Doboj

Fudbaleri dobojske Sloge posle dve sezone ponovo se vraćaju u prvoligašku konkurenciju Republike Srpske, tako je odlučio Izvršni odbor FSRS realizujući odluku o proširenju najvišeg ranga takmičenja na 16 klubova.

I dok igrači vredno treniraju na stadionu “Luke” dotle agilna uprava na čelu s predsednikom Miroslavom Kršićem nastoji da obezbijedi sve potrebne uslove, kao i infrastrukturne, tako i sve ostale potrebne za takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske.

-Zvanično smo promovisani u prvoligaša gde nam je objektivno i mesto. Naše ambicije su da budemo stabilan prvoligaš, odnosno da se nađemo u sredini tabele s aspiracijama ka gornjem delu tabele. Radimo teren sa veštačkom travom, uskoro treba da bude postavljena plastična podloga. U toku su pripreme za postavljanje većeg broja stolica na tribinama. Očekujemo da ćemo sitne nedostatke otkloniti do starta prvenstva. Zahvaljujemo se gradonačelniku Borisu Jeriniću na nesebičnoj pomoći klubu. Grad Doboj je vodeći finansijer našeg kluba i garant za takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske – rekao je Miroslav Kršić, prvi čovek FK Sloga.

Pod dirigentskom palicom šefa stručnog štaba Milana Draganovića igrači vredno rade, a u narednom periodu u stručnom štabu biće i pomoćni trener Ratko Nikolić.

-Smatram da smo apsolutno zasluženo u Prvoj ligi jer smo igrama, ponašanjem  i organizacijom u proteklom periodu pokazali da je Slogi mesto u eliti Srpske. Žalim što prvenstvo nije okončano na terenu, ali podatak da smo ekipa koja je, kao i lider iz Kozarske Dubice Borac, imala samo dva poraza u 16 kola, te i činjenica da od ekipa koje su se plasirale u Prvu ligu nismo izgubili nijednu utakmicu, uz preko tri postignuta gola po utakmici s najboljima, govori dovoljno o uspešnosti Sloge u protekloj sezoni. Počeli smo pripreme dosta ranije i vrlo ozbiljno. U stručnom štabu je novi asistent Ratko Nikolić koji je ponikao u našem klubu i sa radošću se vratio u svoju Slogu, dok je Dalibor Stefanović ostao trener golmana – istakao je Milan Draganović, šef stručnog štaba Sloge.

Bilo je promena i u igračkom kadru, a strateg Dobojlija o tome kaže:

-Otišli su Nikola Butigan i Enver Buljubašić, a u dogovoru s našim mladim igračima pustićemo još dva-tri igrača u klubove, gde se ozbiljno radi i trenira da bi dobili dodatno iskustvo kroz igru i utakmice. S nama su i novi momci: golman Tino Divković, Boris Aljetić, Marko Lukić, Zerin Galijašević i Nedim Oglečevac, njima su istekli ugovori u klubovima gde su do sada nastupali i u narednoj sezoni će pojačati naše redove. Momci sjajno rade i zaista smo zadovoljni sa svim što se u klubu i oko njega dešava. Radove na infrastrukturi, ispunjenje obaveza UO prema svima u klubu govori o činjenicu da Sloga ide putem da bude lider u regiji što je bio moj cilj i cilj uprave na čelu sa predsednikom Kršićem i potpredsednikom Bajraktarevićem. Ambicije kluba su stabilan prvoligaški status i povratak publike na naše “Luke”.


Sloboda (MG) : Sloga (T)
Omarska : Proleter
Borac (Š) : Laktaši
Polet 1926 : Jedinstvo
Dubrave : Sloga (S)
Borac (KD) : Sloboda (NG)
Ljubić : Sloga (D)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac (KD) 15 11 2 2 35
2 Jedinstvo 15 10 1 4 31
3 Sloga (D) 15 9 4 2 31
4 Ljubić 15 8 3 4 27
5 Mladost 15 7 4 4 25
6 Laktaši 15 7 3 5 24
7 Sloboda (MG) 15 7 3 5 24
8 Omarska 15 7 1 7 22
9 Dubrave 15 6 2 7 20
10 Sloga (T) 15 5 3 7 18
11 Borac (Š) 15 5 2 8 17
12 Sloga (S) 14 5 1 8 16
13 Proleter (-3) 15 4 2 9 11
14 Sloboda (NG) (-3) 15 3 0 12 6
15 Polet 1926 (-3) 15 2 1 12 4