XS
SM
MD
LG

Kovačević: Savez se vraća u normalno funkcionisanje

Mile Kovačević

 

Sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske održana je u Banjaluci i donijela je nekoliko odluka vezanih za licenciranje klubova Prve lige RS i futsal ligu.

 

Predsjednik saveza Mile Kovačević ističe da se rad ove organizacije vraća u normalne tokove.

 

-Sjednica Izvršnog odbora je održana po usvojenom dnevnom redu Pokazujemo da se fudbalski savez vraća u normalno funkcionisanje. Nije bilo nikakvih nestatutarnih zahtjeva za današnju sjednicu. Raspravljali smo o pravilniku o licenciranju. Mi smo ga na vrijeme proslijedili područnim savezima i klubovima na koji niko nažalost nije reagovao, osim PFS Gradiška. Ostavljen je dodatni rok od sedam dana da se daju primjedbe iako je pravilnik na najnižem nivou, koji bi naši klubovi morali da usvoje i svaki naredni će da bude zahtjevniji i spremaće klubove za Premijer ligu BiH. Isti uslovi su za Prvu ligu Federacije BiH. Naredna sjednica je 12.novembra i na njoj ćemo usvojiti pravilnik koji je neophodan za dalji napredak klubova-istakao je Kovačević.

 

Takođe članovi Izvršnog odbora su raspravljali o futsal ligi te informisani o nacrtu Zakona o sportu.

-Usvojeni su prijedlozi klubova futsal lige. Prva liga je trebala od naredne sezone da broji šest klubova a na zahtjev klubova jer se formira sve više klubova tu odluku smo stavili van snage. I dalje će biti osam klubova. Obavjestili smo klubove da samo edukovani treneri mogu da rade. Proces edukacije počinje u novembru gdje će pola plaćati klubovi a pola fudbalski savez. Negativni bodovi klubovima koje je FSRS kaznio zbog neučestvovanja u Omladinskoj ligi FSRS su poništeni, dok je ostala samo novčana kazna- dodao je Kovačević.

tekst i foto: srpskainfo.com