XS
SM
MD
LG

Povrata nakon dvije i po godine

Nada Zekanović

Nebeski skok i ubitačan smeč,bili su zaštitni znak Nade Zekanović,ljubiteljima odbojke u Zvorniku i Republici Srpskoj, poznata kao Rašković.Dugo je nosila dres Drine,a nakon dvije i po godine pauze,vraća se na parket.U međuvremenu, završila je Medicinski fakultet, dobila posao, udala se i u braku sa Aleksandrom dobila dva sina – Alekseja i Adrijana.

Pauza je bila nužna i korisna,ali ona nije mogla bez omiljenog sporta.Želi da svojim iskustvom i igrama pomogne mladom timu Drine,da postiže što bolje uspjehe u Prvoj ligi Republike Srpske.

– Odbojku sam zavoljela i počela trenirati od desete godine.Prošla sam sve selekcije Drine.Bilo je dosta uspjeha u raznim selekcijama.Pozivana sam u pionirsku reprezetaciju Republike Srpske,sa juniorkama bila treća u Republici Srpskoj.U prvi tim Drine ušla sam kada sam bila u sedmom razredu osnovne škole,a nakon godinu dana i u prvi tim.Sve vrijeme sam igrala na poziciji primača servisa.Za vrijeme studija u Tuzli igrala sam iza ekipu Jelovice,koja je bila član Premijer lige BiH.Sa prvim timom Drine u sezoni 2006/07, igrala sam finalnu utakmicu plej ofa za prvaka Republike Srpske, ali smo izgubile od ekipe Gacka,rekla nam je Zekanović.

U karijeri je dobila razna priznanja.Između ostalog, dva puta je birana među deset najboljih sportista Zvornika.

– Odbojka je sport bez koga ne mogu.Odlučila sam se za povratak i intenzivno treniram već sedam mjeseci.Osjećam se spremnom da pomognem mladoj ekipi Drine.Pojačale smo se sa tri igračice i mislim da možemo konkurisati za neko od prvih mjesta u Prvoj ligi Republike Srpske,dodala je Zekanović

Zekanovići žive u skladnom braku sa dvojicom sinova.Oboje su u roku završili fakultete.Nada radi kao lekar u Domu zdralja u Zvorniku i čeka specijalizaciju,a Aleksandar je zaposlen u banci.

On se bavi košarkom i trenutno je član ekipe Zvornik basket.U ovom klubu je trenirao mlađe selekcije i postizao vrhunske rezultate.Prve košarkake korake načinio je u Slobodi iz Tuzle,igrao je i za tamošnju ekipu Student, da bi karijeru gradio u ekipama Zvornik basketu,Rudaru iz Ugljevika,KK Princip iz Zvornika i KK Prijedor.

Aleksanda Zekanovic

– Sinovi su mali,ima treba posvetiti dosta vremena. Nije lako, ali me ljubav prema odbojci drži i podstiče da budem uspješna i kao roditelj i kao sportista.Ja i Aleksandar usklađujemo obaveze, tako da jedno veče on ide na svoj,a ja drugo na svoj trening, rekla nam je Nada.

                        


Glasinac 3 : 0 Drina
Ljubinje 3 : 0 Radnik
Crvena zvijezda 3 : 0 Hercegovac
ŽOK Leotar 3 : 0 Modriča
Slavija 0 : 3 Jahorina
Tabela
Poz Tim UT PB PR BOD
1 Jahorina 9 8 1 24
2 Crvena zvijezda 9 8 1 24
3 Ljubinje 9 7 2 21
4 Glasinac 9 6 3 18
5 Slavija 9 5 4 15
6 ŽOK Leotar 9 3 6 9
7 Hercegovac 9 3 6 8
8 Radnik 9 2 7 7
9 Drina 9 2 7 6
10 Modriča 9 1 8 3