XS
SM
MD
LG

Zvornik izabrao najbolje

Najbolji Zvorničani

Kik bokser Nikola Drobjak i fudbalerka Martina Vidović, sportski su par godine u Zvorniku za proteklu godinu. Njima je priznanja uručio gradonačelnik Zoran Stevanović, na tradicionalnoj manifestaciji izbora najboljih sportista i sportskih ekipa, koje je održana u Domu omladine .

Nikola Drobnjak je godinama među najboljim kik bokserama u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini i osvajač mnogih domaćih i inostranih turnira. Bio je četiri puta prvak Balkana, pet puta prvak  Bosne i Hercegovine. Prošlogodišnji je prvak "Megdana" najjačeg profesionalnog turnira  ovog dijela Evrope. Na svjetskoj rang listi za proteklu godinu plasirao se na peto mjesto.

Martina Vidović je kapiten i najbolji igrač ženskog fudbalskog kluba Drine, koja je prvak Republike Srpske, a nakon tri godine postojanja plasirala se u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Na listi od deset najboljih sportista u gradu na Drini pored njih dvoje nalaze se i Alesandro Manojlović iz Atletskog kluba Zvornik, Teodora Božović iz Džudo kluba Srpski soko, Mišo Spasojević iz Rukometnog kluba Drina, sedmostrukog prvaka Republike Srpske, Aleksandar Petrović iz Odbojkaškog kluba Drina, Slavko Savanović iz Košarkaškog kluba Drina Princip, Rijad Pašić iz Kajak i kanu kluba Drina, Jovana Krstić iz Tekvondo kluba Srpski soko i Đorđe Radić iz Karate kluba Sen Seji.

Za najbolji sportski klub proglašen je Džudo klub Srpski soko. Najbolji trener je Dejan Gajić iz KK Zvornik basket. Najbolji trener mlađih kategorija je Velibor Petrović iz Odbojkaškog kluba Drina. Sportski radnik godine je Sredo Vidaković, igrač i sekretar Rukometnog kluba Drina.

Specijalna priznanja za doprinos razvoju tekvondoa u verziji VTF pripalo je Mladenu Ristiću, treneru TK Zvornik, Nemanji Joviću, igraču mlađih selekcija FK Partizana iz Beograda, Aleksandru Goluboviću  iz Rukometnog kluba Drina, Tekvondo klubu Srpski soko za organizaciju "Gran pri turnira Zvornik 2019", Igoru Tadiću za razvoj tekvondo sporta.

Za sportskog ambasador godine iz Zvornika proglašen je Vasilije Vujičić, najbolji sportista student BiH i studentski prvak Evrope

Slaviša Milić iz Fudbalskog kluba Tabanci proglašen je za sportskog radnika u klubovima nižeg ranga takmičenja, a FK Tabanci su najbolji klub nižeg ranga takmičenja.

Proglašena je lista najuspješnijih talentovanih mladih sportisita na kojoj se nalaze: Milica Dragutinović iz KK Zvornik basket, Marija Jokić iz TK Zvornik, Nikola Bašić iz Rukometnog kluba Drina, Emina Tuhčić iz Kajak kanu kluba Drina, Dario Kostić iz TK Srpski soko, Anica Tomić iz Odbojkaškog kluba Drina, Jovana Novaković iz TK Srpski soko, Nikola Tekić iz KK Drina Princip, Danijela Erić iz Atletskog kluba Zvornika i Rajna Tešić iz Ženskog fudbalskog kluba Drina