XS
SM
MD
LG

Golgeter na tatu

Sofija Krajšumović golgeter premijerligaša Radnika Bumerang iz Bijeljine fudbalski gen nasledila je od oca Dragiše, nekadašnjeg golgetera u šampionskoj generaciji Boksita iz Milića. Talentovana fudbalerka jedna je od najboljih i najkvalitetnijih u Republici Srpskoj, a i BiH čija je juniorska reprezentativka i vrlo brzo očekuje ponovo poziv u “A” reprezentaciju od selektora Samire Hurem.

Jesenas je u dresu bijeljinskog kluba postigla četrnaest pogodaka, skoro polovinu od ukupnog broja (31), imala je i zavidan broj asistencija i spada među najkompletnije fudbalerke na domaćoj sceni.

-Zadovoljna sam formom i svojim igrama jesenas, ali se uvek trudim da bude još bolje, da pružam kvalitetnije partije i postižem što više golova. Hoću da doprinesem što boljem plasmanu i rezultatima svog kluba, ali i juniorske reprezentacije čiji sam trenutno član – počela je priču Sofija Krašumović.

Rođena je 12. jula 2002. godine u Milićima, a ljubav prema fudbalu su u njenom srcu, kako kaže, rodila od malih nogu.

-Još kao devojčica s nekoliko godina igrala sam fudbal sa starijim bratom Mihailom i tatom Dragišom, ali i dečacima na ulici i zavolela sam ovaj sport, gajim neverovatnu ljubav prema fudbalu. I brat pokušava da ostane u takmičarskom ambijentu, ali sve manje i manje je zainteresovan, okreće se nekim drugim životnim stvarima – kaže Sofija.

Pohađa Gimnaziju u Brčkom, jezički smer i trenutno je učenik trećeg razreda, ali joj profesionalno bavljenje fudbalom ne ometa školovanje, niti joj pričinjava otežavajuće životne okolnosti.

Sofija Krajšumović

-Kada nešto toliko volite, onda vam je to zadovoljstvo, a ne opterećenje! U fudbalu sam se našla i imam posebnu ljubav prema ovom sportu. Pre njega tri godine sam se bavila i atletikom, a onda sam se definitivno opredelila za fudbal – dodaje talentovana fudbalerka bijeljinskog premijeligaša.

Dosadašnja njena karijera je iskuljučivo vezana za premijerligaša iz Semberije o kojem govori sve u superlativima:

-Radnik Bumerang je prvi ženski klub u kojem sam zaigrala i on je deo mene i moje karijere. Tu sam došla pre tri ipo godine i sve što sam do sada postigla – postigla sam zahvaljujući Radnik Bumerangu. Imamo odličnog trenera Dragana Jevtića koji mi je i selektor u juniorskojn reprezentaciji BiH.

Sofija Krajšumović ističe da u svakoj situaciji i prilici dobija korisne savete od oca Dragiše prekaljenog golgetera i nekada sjajnog fudbalera.

-Moj tata utiče mnogo na mene, često pričamo o fudbalu i treniramo zajedno. Znam da uvek želi da me nauči pravim vrednostima fudbala i sporta, a ujedno i života. On je moja podrška i oslonac – istakla je Sofija Krajšumović.

Što se tiče ambicija u nastavku igračke karijere Sofija Krajšumović ističe da želi da igra korak po korak, ali se nada da će na taj način, sigurnim putem, stići na svoj zacrtani cilj.

-Ambicije u daljoj karijeri su mi prvobitno da što više napredujem jer sam još uvek mlada, dokazivanje je tek ispred mene. Naravno, nadam se da ću jednog dana zaigrati i za jedan veći klub u inostranstvu. Član sam omladinske selekcije BiH, nekoliko puta sam nastupala i za seniorsku reprezentaciju i nadam se da će poziva još da bude, jer želim da se dokažem i u reprezentativnom dresu. Strpljavina sam i nigde ne žurim, strpljivo radim i nadam se da će se to sve isplatiti jednog dana – rekla je na kraju Sofija Krajšumović, jedna od najboljih fudbalerki u Republici Srpskoj i BiH.

 

 

 

 


Radnik Bumerang : Drina
Alfa Modriča : Emina
Lokomotiva : SFK 2000
Iskra : Široki Brijeg
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 11 11 0 0 33
2 Emina 11 7 1 3 22
3 Lokomotiva 11 7 1 3 22
4 Iskra 11 6 2 3 20
5 Radnik Bumerang 11 5 0 6 15
6 Alfa Modriča 11 1 3 7 6
7 Široki Brijeg 11 1 2 8 5
8 Drina 11 1 1 9 4