XS
SM
MD
LG

Grčka vеza: Bajеvić vraća Vranjеša mеđu “Zmajеvе”!

Dušan Bajević

Ako postane selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević će, u prvom redu, vratiti Ognjena Vranješa, prvotimca AEK-a na štopersku poziciju “Zmajeva”. Stameni Banjalučanin se dokazao u grčkom, a prije toga belgijskom šampionatu, i trebalo bi da bude jedan je od glavnih oslonaca u baraž utakmicama protiv Sjeverne Irske (26. marta 2020), ali i finalu 31. marta takođe u BiH protiv boljeg iz duela Slovačka – Republika Irska.
Dušan Bajević će ovim potezom pokazati, ne samo hrabrost, nego i opredjeljenost da najbolje želi reprezentaciji sa najboljim igračima koje ova zemlja ima, uprkos prethodnom periodu kada su pojedini igrači kod Roberta Prosinečkog bili eliminisani.

Takođe, među povratnicima kod novog selektora Bajevića trebalo bi na spisku da bude i golman Bornmuta koji se vratio iz Karabaga, Asmir Begović, a treći čovjek kojeg “Princ sa Neretve” želi da vrati u gnijezdo “Zmajeva” jeste Senad Lulić, vedeta rimskog Lacija.

Od pomenuta tri imena Ognjen Vranješ, Banjalučanin kontroverznog ponašanja je proglašen za personu non grata među najvatrenijim pristalicama reprezentacije BiH, popularnim “BH fanatikosima”, zbog tetovaže granica Republike Srpske koju je “prekrečio” satom, ali i novim izdanjem “likovne umjetnosti” na svom tijelu – portretom Popa Miloša Đujića.

Ko može sa sigurnošću da kaže da Ognjen Vranješ ne izgara za BiH?