XS
SM
MD
LG

Pokazali karakter

Srbija

Izjave posle utakmice sa Hrvatskom 21:24. 

- Čestitike gospodinu Červaru, njegovom timu i stručnom štabu. Jako je teško 60 minuta igrati protiv ekipe koja je ovog kvaliteta i koja ide na medalju. Ako se previše trošite, pogotovo u odbrani da biste stvorili šansu, a onda dopustite previše izgubljenih lopti, protiv jednog takvog igrača kao što je Duvnjak koji ih je uvlačio konstatno u sredinu, onda ne možete pobediti na kraju. A rekli smo da to ne sme da se desi. Menjao sam leve bekove i pravili su istu grešku, presečen pas protiv jedne ovakve ekipe... To ne sme da se dešava. Mislim da smo pokazali srce, karakter. Danas smo pre svega igrali zbog nas. Ovo nije prvi put da na strani pokazujemo i srce i veliku borbu. Ova ekipa nije sigurno kućna varijanta. Gde god ode, želi da igra i da se nadmeće puna srca. Ponosan sam na njih. Znam da im je teško i ovakva situacija uz veliku želju nije dovoljna da se ode dalje. Drago mi je da smo protiv ovakvog protivnika prikazali najbolju utakmicu.

Stevan Sretenović:

- Isto što nam se ponavlja već utakmicama unazad. Ponovo smo iste greške ponovili, promašili zicere i praktično sami sebe pobedili i ostavili prostor Hrvatima da iz lakih pozicija stignu do golova. Smanjiti tehničke greške i da nastavimo da se podržavamo jer ova ekipa ima hemiju. Kažem, napad je bio najveći problem sa promašenim zicerima i veliki brojem tehničkih grešaka.

Zoran Nikolić:

- Poslednja utakmica, ali mislim da smo dali svoj maksimum i poslednji atom snage. Ostaće žalim za prethodnim utakmicama i za ovom. Nismo uspeli, i šta da se radi. Idemo dalje. Mislim da smo danas bili bolji nego u prethodnim mečevima i da je ovo pokazatelj, ne samo kako igrati protiv Hrvatske, već i svaku utakmicu.


Crna Gora 27 : 36 Belorusija
Srbija 21 : 24 Hrvatska
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Hrvatska 3 3 0 0 6
2 Belorusija 3 2 0 1 4
3 Crna Gora 3 1 0 2 2
4 Srbija 3 0 0 3 0