XS
SM
MD
LG

Lider prvenstva spremno dočekuje nastavak: Gačanke žele ostati na vrhu pred mini ligu

Odbojkašice Gacka iako podmlađene nakon prvog dijela prvenstva zauzimaju lidersku poziciju, Premijer lige Bih, sa 12 pobjeda i samo jednim porazom, i to onim u Višegradu. 

Oslonjene na sopstveni kadar Gačanke su odigrale  odlično, osvojile 34 boda, no ne žele stati na tome, već u istom ritmu dočekuju nastavak sezone.

Gačanke spremno dočekuju nastavak šampionata

U dobre igre Gačanki u nastavku vjeruje i trener Saša Slijepčević. 

" Ekipa je imala desetak dana odmora, i od 3-eg januara smo poceli sa pripremama, iako smo desetak dana trenirali u jako lošim uslovima sve cure zdrave i spremne docekuju nastavak prvenstva. Nas cilj je plasman na jedno od prva tri mjesta koja vode u mini ligu. Trenutno smo na prvom mjestu i mislim da smo veliki posao već uradili, ali to ne znaci da necemo imati motiva, već naprotiv pokušaćemo da sa prvog mjesta uđemo u mini ligu", kazao je Slijepčević.

Uprava kluba je prezadovoljna do sada urađenim. Prvobitni cilj, po riječima predsjednika kluba Željka Tepavčević, bio je zapravo podmlađivanje, a uz to došao je i dobar rezultat, što je plod dobrog rada. 

" Izuzetno smo zadovoljni rezultatom u prvom dijelu šampionata, zadovoljni smo sa zalaganjem svih djevojaka. Kao što je poznato igramo sa domaćim kadrom i posebno smo ponosni time što cure iz podmlatka koje smo prikljucili prvom timu na početku prvenstva zaista su se dokazale i što stasavaju u dobre igračice na koje ozbiljno računamo i u narednom periodu. 
I nastavak prvenstva nastavljamo sa istim sastavom i sa pravom očekujemo da ćemo igrati završnicu šampionata i u ligi za prvaka ocekujemo dobar rezultat iako cemo igrati i protiv BL Voleja koji se sada pojačao i protiv Bimal Jedinstva koje je godinama skoro ne nepobjedljiva ekipa", istakao je Tepavčević. 

On dodaje da klub ovdje ne staje, te sa istom željom i htjenjem u nastavku prvenstva, kasnije i mini lige, ulazi u svaki meč. 

" Osnovni nas cilj je da konsolidujemo finansijsku situaciju u klubu i da nastavimo sa kvalitetnim radom i sa domaćim igracicama a rezultat ce doci sam po sebi", rekao je Tepavčević uz želju da igračice koje igraju u nekim drugim klubovima ponovo obuku dres matičnog kluba.

Dosadašnjim rezultatima prezadovoljna je i  najiskusnija i kapiten tima Helena Popović, koja naglašava dobru hemiju i voljni moment kod svake igračice. 

" U sezonu smo ušli podmlađene, bez velikog opterećenja i pritiska. Ipak, odličan rad na treninzima prenijele smo na " parket". Raduje me svakako, veliki broj igračica koje stasavaju, a baš one će nositi igru i u godinama koje su pred nama. Spremno dočekuje mo nastavak šampionata, kao i ligu za šampiona gdje ćemo igrati sa Bimal Jedinstvo i BL Volejom", kazala je Popovićeva, koja je dres Gacka nosila i 2014. godine kada su Gačanke osvojile Kup BiH.

ŽOK Gacko nastavlja šampionat za 10 dana kada gostuje ekipi Maglića u Foči, u okviru 14.kola Premijer lige BiH


Goražde 3 : 1 Gacko
Inova 1 : 3 HE na Drini
Sloboda 3 : 0 Kula Gradačac
Novi Grad 3 : 2 Smeč
Maglić 1 : 3 Mostar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Gacko 18 16 2 46
2 Goražde 18 14 4 43
3 Sloboda 18 13 5 39
4 HE na Drini 18 13 5 36
5 Mostar 18 10 8 32
6 Kula Gradačac 18 8 10 23
7 Smeč 18 7 11 23
8 Novi Grad 18 4 14 13
9 Inova 18 4 14 12
10 Maglić 18 1 17 3