XS
SM
MD
LG

Zlatibor počeo pripreme za napad na Superligu!

Fudbaleri Zlatibora na treningu - foto: zlatiborpress.rs

Fudbaleri Zlatibora počeli su pripreme za prolećni deo takmičenja u Prvoj ligi Srbije. Na snegom pokrivenoj Švajcariji pojavila se većina igrača iz prvog dela sezone, uz ambiciju kluba da se ostvari pčasman u Superligu Srbije.

Na zimskoj prozivci trenera Predraga Ristanovića pored starosedelaca pojavila su se i nova lica, golman Miloš Rnić (došao iz Kolubare), levi bek Nikola Vukajlović (Zemun), vezisti Ifet Đakovac (Tutin) i Miloš Stanković (Vlasina), napadač Stefan Vukić (Budućnost Dobanovci) i mladi Todor Glišović.

„To su igrači koji su nama poznati. Golman Rnić dugo godina brani u drugoj ligi, Miloš Stanković je igrao u Superligi, sa Voždovcem i Radnikom, Vukić je prošle godine igroa u ovom rangu takmičenja. Mislim da će svi biti pojačanja,“

kaže trener Predrag Ristanović. Ekipu su napustili kapiten Petar Jovanović koji je otišao u lučansku Mladost i golman Miloš Čupić kojeg je Crvena zvezda prebacila na pozajmicu u Grafičar. Prema rečima Ristanovića, mogući su novi dolasci pod uslovom da se otvori prilika. Trener Zlatibora se nada da neće biti više odlazaka, kao i da će ekipa možda biti jača na proleće u odnosu na jesenji deo kada su osvojili  37 bodova i nalaze se na trećem mestu tabele.

„Mi smo se trudili da ne promenimo mnogo ekipu. Prošle godine kada smo promenili ekipu, promenili smo i rezultate. Mislim da smo sada sačuvali 90% ekipe iz jesenjeg dela sezone i sa dovođenjem par novih igrača, mislim da ćemo napraviti ekipu koja će biti podjednako dobra kao i u prvom delu. Nadamo se da možemo da se pomerimo za jedno mesto ka gore na tabeli, a to mesto donosi ulazak u Superligu,“

jasan je Ristanović. Iz jesenjeg dela sezone u Zlatiboru su ostali Marko StailkovićMilan IlićNemanja AnđelkovićRade GlišovićMilan JezdimirovićStefan TodorovićNikola NedeljkovićNemanja KruševacMarko StojanovićNikola StojanovićUroš StamenićKrsta BojićNikola DivacUroš VesićJovan RadovićLuka ĐokićMilan ĐokićMaksim Artemčuk i Danilo Dašić. Sa prvim timom radiće i omladinci: Luka Despić, Aleksandar NjegušDavid Obradović i Stefan Škodrić.

Na prvom treningu u 2020. godini na stadionu Švajcarija prvotimce je pozdravilo rukovodstvo kluba na čelu sa predsednikom Veljkom Radulovićem, a na mestu generalnog sekretara Vladana Lukovića zamenio je Branislav Zlatić.

Trčanje po snegu na početku priprema Zlatibora nije iznenađenje, a tako je i ovog januara. Čajetinski tim će do 3. februara trenirati na Zlatiboru, radeći u hali i teretani i na otvorenom, a potom će 12 dana provesti u Petrovcu gde će odigrati i najviše prijateljskih utakmica. Nastavak takmičenja u Prvoj ligi Srbije zakazan je za 29. februar kada Zlatibor gostuje Metalcu.