XS
SM
MD
LG

Mladost poražena u Austriji

Meč odigran u austrijskoj opštini Arbesbaš, pripao je domaćoj ekipi Union Rajfajzen, rezultatom 3:0 u setovima. Odbojkaši Mladosti, ni u trećem pokušaju u nastavku sezone, nisu uspjeli stići do trijumfa u okviru Srednjoevropske odbojkaške lige. Nakon 82 minute igre, po setovima je glasilo 25:20, 25:20, 25:23 za domaćina.

Prvi ovosezonski meč ovih rivala, nakon konkretnijeg nastupa, pripao je šestoplasiranoj ekipi u MEVZI, koja je bez izgbuljenog seta, stigla do 14 boda u ovoj sezoni. Domaćini su na proteklom meču nastupali bez Artura Darmosa i najboljeg strijelca, Lukasa Šareka. Mladost je ponovo bila lišena usluga tehničara, Nemanje Vidovića. Dodatne probleme stvarao je izostanak korektora Delića i primača Vojaka. Ispostaviće se, nenadoknadivi izostanci za Mladost.

Skautirali su domaći Brčake na najbolji mogući način. Potpunom fokusiranošću od početka su preuzeli inicijativu i stekli vođstvo koje je očuvano do finiša seta. Imala je Mladost određenih problema pri prijemu. Statistika kaže da su Brčaci bili na 49% pozitivnog prijema, nedovoljno za značajniji rezultat.

Drugi set donosio je poprilično identičnu sliku prethodnog. Domaćini su vodili, Mladost se trudila stizati rezultatski deficit, vođstvo Uniona 16:11 sredinom seta i 21:18 u finišu, dali su naznaku da će prvaci Bosne i Hercegovine teško stići do bodova na neugodnom gostovanju. Na potpuno zadovoljstvo domaćih navijača, identičnim rezultatom 25:20, austrijski sastav dolazi na set do trijumfa.

Najveći otpor, Brčaci su pružili u trećem setu. Imala je Mladost egal situaciju sredinom seta. Dalje od rezultata 12:12 nisu mogli. Kvalitetnim napadima kroz sredinu, domaćini se ubrzo vraćaju na staze liderstva. Dovoljno da se slomi otpor Mladosti u završnici. Odbojkaši Mladosti trudiće se što prije da zaborave prvo gostovanje u gradskoj dvorani Zvettl.

Najefikasniji akter u taboru domaćih, sa 14 poena, bio je Lars Borneman. Sa 11 poena, goste je predvodio srednji bloker, Azur Eminović.

Izvor:Sportal.ba