XS
SM
MD
LG

Radnički 1923 obeležio krsnu slavu Svetog Jovana Krstitelja

Fudbalski klub Radnički 1923 je i ovog 20. januara obeležio klupsku slavu, svog zaštitnika Svetog Jovana Krstitelja. U prisustvu brojnih gostiju, igrača, trenera i prijatelja kluba, sumirani su ostvareni rezultati u prethodnoj godini i najavljena nova dostignuća u budućem periodu.

U skladu sa pravoslavnim običajima, nakon zajedničke molitve presečen je slavski kolač i osvećeno žito. Tom prilikom su lokalni parosi Marko Vuksanović i Aleksandar Senić podsetili prisutne zvanice da je Sveti Jovan Krstitelj najveći čovek koga je žena rodila i neko ko je svoj život žrtvovao u borbi za istinu i pravdu.

Ovogodišnji domaćin slave bio je Aleksandar Ivanović, dugogodišnji član Skupštine kluba, koji je pozdravio sve prisutne goste. On se zahvalio bivšem direktoru kluba Aleksandru Simoviću na ukazanom domaćinstvu, a njegovom nasledniku Nikoli Fržoviću poželeo puno uspeha u daljem radu.

Dobrodošlicu gostima uputio je i novoimenovani direktor Radničkog 1923 Nikola Fržović, koji je u kratkom obraćanju poželeo igračima i stručnom štabu puno uspeha u ovoj godini.

Za novog kolačara imenovan je Dejan Joksimović, direktor omladinske škole kluba sa “Čika Dače”.

– Velika mi je čast i zadovoljstvo što ću biti u mogućnosti da nastavim dugogodišnju tradiciju. U narednom periodu potrudićemo se da ostvarimo što je moguće bolje rezultate u svim takmičarskim selekcijama – poručio je Joksimović.

Radnički 1923 je prethodnih godina uživao značajnu podršku lokalne samouprave, koja prema rečima Nikole Uroševića, pomoćnika gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta, neće izostati ni u narednom periodu.

– Grad i dalje nastavlja da podržava FK Radnički 1923, kao i svih prethodnih godina. Plan je da u ovoj godini, u saradnji sa državom, izvršimo radove na poboljšanju infrastrukture. Kada su u pitanju takmičarski ciljevi, plan je da Radnički izbori plasman u plej-of i nakon toga uđe u borbu za baraž – kaže Urošević.

Podsetimo, fudbaleri Radničkog 1923 su jesenji deo sezone u Prvoj ligi Srbije okončali na jedanaestoj poziciji. Želja svih u klubu je da se taj plasman u prolećnom delu sezone dodatno popravi i da se Radnički na kraju ligaškog dela sezone nađe među osam najbolje plasiranih klubova, koji će nastaviti takmičenje u plej-ofu.