XS
SM
MD
LG

Voša pobedila Rapid!

Foto: FK Vojvodina

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Rapida iz Beča rezultatom 2:0 (1:0), u prijateljskom meču odigranom u Beleku. Pred oko 50 gledalaca na terenu sportskog centra „Maks Rojal“, strelci za Vošu bili su Mrkaić u 29. i Čović u 59. minutu.

Prva prilika na utakmici je viđena već u četvrtom minutu, kada je, nakon centaršuta Drinčića iz slobodnog udarca, jedan igrač Rapida pokušao glavom da izbije loptu, ali je ona pogodila prečku gola austrijskog tima. Međutim, što se nije dogodilo tada, desilo se u 29. minutu.

Sa sredine terena, Drinčić je poslao odličan pas u prazan prostor ka Mrkaiću, koji je prihvatio loptu, utrčao u šesnaesterac Rapida i potom rutinski savladao protivničkog golmana.

Igra se potom odvijala uglavnom na sredini terena, s tim da Rapid praktično nijednog momenta nije ozbiljnije ugrozio gol Vojvodine, a u 59. minutu, crveno-beli su stigli i do drugog pogotka.

Najpre je Nešković sjajno na levoj strani proigrao Đorđevića, koji je uputio oštar pas pred peterac, gde je Zukić šutirao iz prve, Gartler je odbranio, ali se lopta potom odbila do Čovića, koji je sa oko sedam-osam metara udvostručio vođstvo svog tima.

U 64. minutu, Voša je imala novu odličnu priliku i to nakon što je Kokir odigrao pas u prazan prostor ka Zukiću, koji je ušao u šesnaesterac i šutirao, ali je golman Gartler istrčao i odbranio njegov udarac. Samo dva minuta kasnije, sa oko 18 metara je odlično šutirao Nešković, ali je Gartler još jednom sjajno reagovao i odbranio.

Uprkos sigurnom vođstvu, Vojvodina je do kraja meča nastavila da igra otvoreno i ofanzivno, ali novih prilika za pogodak više nije bilo, te je krajnji rezultat ostao 2:0 za crveno-bele.

Ekipe su nastupile u sastavima:

Vojvodina: Rockov (od 46. Simić) – Stojković (od 46. Bjeković, od 82. Mirić), Đurić (od 46. Andrić), Saničanin (od 46. Stojsavljević), Devetak (od 46. Đorđević) – Drinčić (od 46. Đurišić), Topić (od 46. Zukić) – Vukadinović (od 46. Đuričin), Bojić (od 46. Kokir), Gemović (od 46. Nešković) – Mrkaić (od 46. Čović, od 71. Mladenović).

Rapid: Noflah (od 46. Gartler) – Murg, Grahovac, Hofman, Grajml – Kara, Arase, Hajdari, Šuster – Božić (od 71. Savić), Vunš (od 71. Demir).