XS
SM
MD
LG

Goleada u Brodu

 Nakon velikog poraza u 7 kolu, pred timom Brčko zdravlje je bilo  gostovanje u Brodu, u okviru 8 kola. Obzirom da su i u prvom kolu Kupa Republike Srpske  trebali da igraju protiv iste ekipe, postignut je dogovor da se obe utakmice odigraju 08.02.2020 godine.

Prvi meč je bio u okviru Kup takmičenja gdje je ekipa gostiju pokazala više želje za prolaskom i zasluženo slavila rezultatom 2:4 . Strijelci na ovom meču za ekipu iz Brčkog  bili su Mirić, Vidović, Čavalić i Dodić. Za tim Broda bili Žarić i Milošević.

U drugom meču viđena je velika borba, nervoza i na kraju veća želja momaka iz Brčkog  da se izdignu iznad svega i osvoje 3 boda. Utakmicu otvaraju na najbolji mogući način i dolaze u vodstvo odličnom akcijom i golom Emira Hodžića. Nakon gola imaju još nekoliko idealnih prilika za povećanje vodstva ali slijedi nevjerovatnih 15 minuta u kojima domaćin preokreće na visokih 5-1. Bilo je tu svega od sudijskih grešaka, naših individualnih ali i odličnih poteza domaće ekipe. Strijelci su bili: Pejčić dva puta, Džabić. Petrić i Žarić.

Nakon kraćeg predaha, gostujuća ekipa kao da se resetovala i krenula odlučnije u utakmicu. Golom Mirića, udarcem sa 15 metara smanjuju prednost domaćih,  a do kraja prvog dijela uspijevaju postići još jedan i odlazi se  na odmor rezultatom 5-3. Treba napomenuti da su domaći na 7 sekundi do kraja prvog dijela imali i udarac sa 10 metara, koji nisu iskoristili.

Drugo poluvrijeme je pokazalo sve ono što  je krasilo Brčko zdravlje u ranijim sezonama želja, borbenost, htijenje, prkos, znanje… Već nakon prvih 5 minuta drugog dijela, vidjelo se da mogu napraviti preokret. Ubrzo smanjuju rezultat na 5-4 a zatim postižu pogodak i za 5-5. A onda još veća drama.

Nakon isključenja  Lukića, gosti ostaju  sa 4 igrača u polju i grčevito se brane. Velikom požrtvovanošću su uspjeli da se  odbrane i to je presudilo da okrenu meč u svoju korist.

Od tog trenutka na terenu je postojala samo gostujuća ekipa koja je, iako sa smanjenom rotacijom, uspjela napraviti veliki preokret.

Do kraja meča šanse su se smjenjivale pred golom domaćina ali i golovi tako da je Brčko zdravlje  uspjelo postići još 4 pogotka za velikih 9-5 i nova 3 boda na kontu.

Lista strijelaca: 

Hodžić Emir 2x, Mirić 2x, Demonjić 2x, Čavalić 2x i Vidović.


8 .kolo Prva liga RS
Brod 5 : 9 Brčko Zdravlje
Policajac 4 : 2 Glasinac
Jahorina 10 : 6 Kotor Varoš
Nevesinje 5 : 0 Šampion
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Policajac 8 8 0 0 24
2 Nevesinje 8 6 0 2 18
3 Brčko Zdravlje 8 4 1 3 13
4 Glasinac 8 3 1 4 10
5 Jahorina 8 3 1 4 10
6 Šampion 8 3 1 4 10
7 Kotor Varoš 8 2 1 5 7
8 Brod 8 0 1 7 1