XS
SM
MD
LG

Gošk prvi polufinalista

Rudar, Kakanj - Gošk, Gabela

U prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH snage su odmjerile ekipe Rudara i Goška na stadionu Pod Vardom u Kaknju. Prvu ozbiljnu priliku bilježe domaći preko kapitena Kobilice u šestoj minuti, ali veznjak Rudara šutira pored gola.

Već u narednom napadu gosti dolaze u vodstvo. Sabahudin Jusufbašić šutira sa petnaestak metara, lopta odskače pred golom Bekana i vara golmana Rudara za 0:1.

Gosti su mogli udvostručiti vodstvo 12 minuta kasnije. Mašić je izašao sam pred Bekana, ali golman Rudara brani udarac igrača iz Gabele. Domaći nisu uspjeli doći do izjednačenje ni nakon penala.

U 26. minuti srušen je Kobilica, koji je i preuzeo odgovornost sa bijele tačke, ali je šutirao preko gola Lukača.

U samom finišu prvog dijela susreta nova prilika za Kobilicu, ali je golman Goška ponovo izašao kao pobjednik iz ovog duela. Vrijedi istaći  kako su domaći u finišu prvih 45 minuta ostali bez Goralije koji je isključen.

Na otvaranju drugog poluvremena dobre prilike za domaće imali su Hadžić i Gačan, ali se ponovo istakao mladi golman Lukač.

U 61. minuti dobru priliku za goste imao je Aletić, ali Bekan uz pomoć prečke spašava svoj gol.

U 74. minuti sijevnula je kontra gostiju, a Mašić je matirao Bekana za 0:2. Brojčanu prednost na terenu gosti su iskoristili i tri minute kasnije, a Simeunović je pogodio sa ivice kaznenog prostora za konačnih 0:3.

Gosti su zasluženo slavili u ovom meču i izborili plasman u polufinale Kupa BiH.

Stadion: Gradski stadion. Gledalaca: 350. Sudija: Musić Admir (Hrasnica). Žuti kartoni: Trivunović, Šunjić, Rizvanović, Savić, Islamagić (GOŠK). Crveni karton: Goralija (Rudar Kakanj). Strijelci: 0:1 - Jusufbašić (9), 0:2 Mašić (73), 0:3 - Simeunović (77).

Rudar Kakanj: Bekan, Goralija, Hrelja, Hadžić (83. Cana), Kobilica, Sivac, Musić, Kovač, Zilić (74. Ćulov), Dervišagić (57. Zukić), Gačan. Trener: Bećir Mehanović.

GOŠK: Lukač, Šivšić, Islamagić, Aletić, Mašić, Jusufbašić, Mihajlović, Šunjić (69. Šantić), Savić, Simeunović (87. Kožul), Rizvanović. Trener: Vule Trivunović.