XS
SM
MD
LG

Zrinjski izbacio Tuzlu

Fudbaleri Zrinjskog plasirali su se u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su sa 2:1 savladali Tuzla Siti.

 Plemići su ofanzivno krenuli od samog starta, pa su u šestoj minuti imali prvu pravu priliku na utakmici. Filipović je izveo slobodnjak sa desne strane, a pokušaj Jakovljevića sa tri metra je Fejzić odbio u korner nakon kojeg nije bilo problema za goste.

Šest minuta kasnije Filipović je pokušao sa nekih 25 metara, ali je njegov odličan  pokušaj otišao pored gola. U 13. minuti nova šansa za Zrinjski, ali Mišković nije dobro zahvatio loptu, pa je ostalo 0:0 da bi Plemići poveli tri minute kasnije. Filipović je izveo prekid sa desne strane, a Jakovljević je za razliku od prilike u šestoj minuti šutira mnogo bolje i matirao Fejzića za slavlje domaćih navijača.

Tuzla je do prve šanse došla u 30. minuti susreta kada je Nukić natrčao na odbijenu loptu i odlično šutirao, ali je Soldo još bolje reagovao. Barbarićev pokušaj glavom iz 33. minute susreta je otišao pored gola Fejzića da bi četiri minute kasnije Tičinovićev udarac lijevom nogom lagano ukrotio golman gostujućeg sastava.

Posljednje uzbuđenje u izuzetno zanimljivom prvom poluvremenu vidjeli smo u 39. minuti susreta. Filipović je ubacio sa desne strane, a Efendić je u želji da izbije loptu u korner zamalo savladao svog golmana, te je ostalo 1:0.

Nije se na početku drugog poluvremena imalo mnogo toga vidjeti, a onda Tuzla Siti dolazi do izjednačenja. Bila je to 62. minuta susreta, Vojo Ubiparip je uzeo loptu i onda maestralnim šutem savladao golmana Brkića i donio izjednačenje svojoj ekipi.

Zrinjski je nakon toga ponovo preuzeo igru, pokušao da vrati rezultatsku prednost na svoju stranu, ali poslije šuteva Miloša Filipovića to nije uspio. Ipak, u 81. minutu se mijenja rezultat u Mostaru. Ibanez je ubacio loptu poslije prekida, golman Fejzić je jako loše intervenisao, a "otpadak" je pokupio Josip Ćorluka i spremio ga u mrežu za novo vodstvo Plemića.

Gosti su pokušali nakon tog gola da izvrše pritisak na gol Zrinjskog, napravili su dobru šansu u 89. minutu preko Filipa Arežine, ali nisu uspjeli da pogode i izjednače, pa je ostalo 2:1 za Zrinjski i Plemići su poslije GOŠK-a iz Gabele drugi klub koji se plasirao u polufinale Kupa BiH.