XS
SM
MD
LG

Čukarički remizirao sa Javorom u Ivanjici, Tedić doneo bod u 89. minutu

Čukariki remizirao sa Javorom u Ivanjici, Tedić doneo bod u 89. minutu--

Čukarički je remizirao u Ivanjici sa Javorom, u duelu u kojem je imao inicijativu, u većem delu meča bio i boilji rival. Ipak, domaćin je dva puta vodio, oba puta posle golova iz prekida, ali su Brđani pogocima Endijea i Tedića stigao do boda – 2:2.

Bio je Čukarički opasniji u uvodnom delu meča, posebno se to odnosi na Slobodana Tedića. Već u četvrtom minutu, posle centaršuta Ćirkovića, odbrambeni igrač Javora je u poslednji čas „skinuo“ loptu sa glave centarforu Brđana. Tedić je imao i priliku u desetom minutu, tada se izborio za poziciju i šutirao sa 14 metara, ali je golman Lazović bio na oprezu.

Imali su belo-crni inicijativu, ali su Ivanjičani ipak poveli. Posle brzog kontranapada, sudija Simović je start Kamenovića okarakterisao kao jedanaesterac, a u 31. minutu precizan sa bele tačke bio je Petković – 1:0. Brđani su došli do izjednačenja u finišu prvog poluvremena. Kovač je iznudio prekršaj, Docić je maestralno prebacio odbranu rivala, a Endijae je vrhom kopačke sproveo loptu u mrežu – 1:1.

Javor je u vođstvo došao novim golom iz prekida, ovogaputa posle kornera, najviši u skoku bio je Rogač, Petrović je bio nemoćan u 51. minutu. Dva minuta kasnije mogao je Čukarički do izjednačenja, sa ivice šesnaesterca šutirao je Tedić, bio je za malo neprecizan. Nastavio je tim Aleksandra Veselinovića sa inicijativom, ali nije bilo konkretnih šansi.

Na drugoj strani, Ivanjičani su imali zicer u 72. minutu, ali je Petković sa četiri metra prebacio gol Čukaričkog. Imao je šansu u 87. minutu Ortiz, ali je njegov šut sa 17 metara izblokiran, lopta je otišla u korner. Posle ubacivanja Docića iz ugla Ćirković je bio najviši u skoku, prosledio je loptu do Tedića, a ovaj je glavom doneo izjednačenje – 2:2. Pokušao je Vidosavljević sa 25 metara u 90. minutu, ali je lopta otišla visoko preko gola Lazovića.

Javor – Čukarički 2:2 (1:1)

Strelci: 1:0 – Petković u 31. iz jedanaesterca, 1:1 – Endijae u 44, 2:1 – Rogač u 51, 2:2 – Tedić u 88. minutu. Gradski stadion u Ivanjici. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Novak Simović. Pomoćnici: Nikola Đorović i Miloš Simović. Žuti kartoni: Petković, Luković (Javor), Ćirković, Kajević (Čukarički).

JAVOR: Lazović, Jevremović, Piščević, Varga, Maričić (od 10. Zvekanov), Dolmagić, Radivojević, Luković, Sević, Rogač, Petković.

ČUKARIČKI: Petrović, Ćirković, Šapić, Ostojić, Kamenović, Docić, Kovač, Endijae (od 78. Ortiz), Mićin (od 57. Vidosavljević), Kajević, Tedić.