XS
SM
MD
LG
Euroleague
03.04.2020
19:00
Euroleague
03.04.2020
19:00
Euroleague
03.04.2020
20:00
Euroleague
03.04.2020
20:30
Euroleague
03.04.2020
21:00
Euroleague
09.04.2020
20:00
Euroleague
09.04.2020
20:45
Euroleague
09.04.2020
20:45
Euroleague
09.04.2020
21:00

Predsjednik i generalni sekretar FSRS posjetili Istočno Novo Sarajevo

Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske, Vico Zeljković i generalni sekretar, Ognjen Valjić, boravili su danas u Istočnom Sarajevu gdje su razgovarali sa načelnikom Opštine Istočno Novo Sarajevo, Ljubišom Ćosićem, ali i sa vodećim ljudima Područnog fudbalskog Saveza Istočno Sarajevo. Tom prilikom,obišli su i stadion FK Slavija u Istočnom Sarajevu i dogovoreno je da FK Slavija, zajedno sa FSRS, uđe u projekat izgradnje terena sa vještačkom travom na glavnom stadionu SRC ''Slavija". 

Načelnik Opštine Istočno Novo Sarajevo, Ljubiša Ćosić, istakao je svoje zadovoljstvo zbog činjenice da je, kako kaže, osvjedočeni prijatelj Vico Zeljković, došao u posjetu Opštini Istočno Novo Sarajevo i Fudbalskom klubu Slavija.

- Zaista mi je drago što je u vremenu u kom su aktuelna neka druga pitanja,  kao koronavirus COVID-19, u posjetu meni, kao načelniku Opštine i predsjedniku FK Slavija, stigao naš osvjedočeni prijatelj, predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske, Vico Zeljković. Moram da kažem da je po prvi put jedan predsjednik FSRS, barem od kako sam ja načelnik i na čelu FK Slavija, u posjeti. On time pokazuje opredijeljenost da se pomogne fudbal na ovom prostoru. Ono o čemu smo razgovarali je podrška FSRS Slaviji i moram reći da me je iznenadio i obradovao prijedlog gospodina Zeljkovića na kojem ćemo zajednički sarađivati. Radi se o vještačkoj travi posljednje generacije na terenu FK Slavija. To je on predložio nakon obilaska terena i nakon što je vidio da je situacija takva da ne možemo reći da smo zadovoljni iako smo imali rekonstrukciju u prijašnjem periodu. Ova ideja je izuzetna i mi smo je objeručke prihvatili imajući u vidu našu ambiciju želimo da razvijamo infrastrukturu, da podržavamo ono što FK Slavija radi, a to pokazujemo i kroz ovaj pomoćni teren sa vještačkom travom koji ćemo ove godine završiti. Mislim da je logično da sljedeći korak bude ovaj vještak na glavnom terenu i naravno da razgovaramo oko reflektora, kako bi onog momenta kada se Slavija vrati u Premijer ligu, stekli uslove i za ostale više nivoe takmičenja. Zašto ne reći i da u nekom periodu 5-10 godina ponovo vidimo Slaviju u Evropi, kao što smo je i gledali. Izuzetno sam zadovoljan posjetom, drago mi je da smo ovdje danas. Puno sreće gospodinu Zeljkoviću. Pokazao je u ovom kratkom vremenu od kako vodi FSRS da je to jačanje, oživljavanje i bolje funkcionisanje Saveza. Sve što mogu reći je da ćemo mi iz Istočnog Novog Sarajeva pomagati, kako institucionalno kroz Opštinu, tako i kroz klubove, ne samo Slaviju iz Istočnog Sarajeva, ovdje imamo Famos, Romaniju i ostale klubove iz lokalnih zajednica na našem području i mislim da je njihovo jačanje interes svih nas, rekao je načelnik Opštine Istočno Novo Sarajevo, Ljubiša Ćosić.

Predsjednik FSRS, Vico Zeljković, je rekao da je današnji dan iskorišten za razgovor u PFS Istočno Sarajevo o načinima i modelima pomoći za sve klubove sa ovog prostora. Nakon sastanka sa načelnikom Opštine Istočno Novo Sarajevo, Ljubišom Ćosićem, rekao je da je Slaviji mjesto u Premijer ligi i da će poboljšanje infrastrukture na stadionu Slavije, a tiče se novog terena i postavljanja reflektora, omogućiti ispunjavanje ciljeva, a to je boravak u Premijer ligi.

- Mi smo danas održali sastanak u Područnom fudbalskom Savezu, sa predsjednikom Područnog Saveza. i pričali smo o načinima i mogućnosti pomoći svim klubovima sa ove regije. Sigurno da ćemo u narednom periodu, kada se normalizuje stanje, da ćemo pronaći modele za pomoć svim klubovima i to je naš cilj. Što se tiče posjete Opštini Istočno Novo Sarajevo drago mi je da smo pronašli zajedničke teme i sigurno da je i za sam klub lakše kada imaju jednog načelnika koji razumije sport, fudbal i razumije potrebe klubova i na takav način će FSRS biti lakše da sprovede svoje ciljeve. Razgovarali smo o izgradji vještaka na glavnom terenu FK Slavija, jer njima je potreban teren da mogu da ispunjavaju svoje ciljeve. Sigurno da je Slaviji mjesto u Premijer ligi i sigurno da treba ići ka tome cilju, a da bi se to ispunilo, normalno, trebamo uraditi predkorake. Tu je i izgradnja reflektora, zajedno u saradnji sa FSRS i N/FSBIH, i to će dodatno omogućiti ispunjavanje uslova da Slavija kada se vrati u Premijer ligu, bude spremna za tako nešto. Poslije završetka ovih vanrednih mjera oko koronavirusa, nastavićemo sastanke i nastavićemo priču o ovome što smo danas započeli da vidimo šta i kako. Nosilac posla će sigurno biti FSRS, a ako bude podrška Opštine, a vidimo da hoće, da ima volje, sigurno da ćemo pronaći model da to što prije uradimo. 

Za danas je u Istočnom Sarajevu bila zakazana i sjednica Izvršnog odbora FSRS, međutim zbog novonastale situacije u Republici Srpskoj ona je odložena, a održan je samo sastanak Komiteta za hitna pitanja.

- Moram reći da smo mi trebali danas imati sjednicu Izvršnog odbora FSRS, no praćeni ovom situacijom i mi smo poduzeli određene mjere i odgodili smo je. Održali smo sjednicu Komiteta za Hitna pitanja, gdje smo donijeli određene smjernice kako se ponašati u svemu ovome i pripremili neke odluke u zavisnosti od kretanja samog virusa narednih dana i sedmica. Vidjećemo sutra poslije sastanka UEFA sa nacionalnim Savezima kakve ćemo dati preporuke. Mi smo donijeli neke odluke koje ne bih sada da preudiciram,  kažem u zavisnosti od stanja na terenu donijećemo konkretne mjere što se tiče takmičenja. Moram da kažem da su sve opcije u igri, ali da ne bih preudicirao vidjećemo šta će sutra da bude i mi moramo da se prilagodimo stanju i ispoštujemo sve preporuke.


Krupa : Tekstilac
Rudar Prijedor : Željezničar Sport Team
Podrinje : Jedinstvo
Modriča Alfa : Slavija
Konačna tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Slavija 13 2 7 4 13
7 Tekstilac 13 3 4 6 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8