XS
SM
MD
LG

Urijaši spojili tri Mladosti

Selekcija veterana sa Urija aktivnosti u 2020. godini počela je gostovanjem u Petrinji kod veterana Mladosti koja je član Treće lige Hrvatske.

Sportska saradnja dva kluba počela je pre nešto više od mesec dana kada su Prijedorčani gostovali s pionirskim selekcijama, a nastavljena je veteranaskim druženjem. U narednom periodu omladinske selekcije dva kluba će učestvovati na turnirima koji će biti organizovani u Petrinji i Prijedoru.

Iako je rezultat u ovim utakmicama u drugom planu domaća Mladost je slavila protiv Urija rezultatom 3:2 i potvrdila ulogu favorita, obzirom da ima aktivno učešće u Ligi veterana u Hrvatskoj. Treće poluvreme ovog meča je bilo najzanimljivije, dobri domaćini predvođeni Draganom Anušićem, inače Banjalučaninom, bivšim članom FK Mladost iz Zalužana, potrudili su se da sve bude na vrhunskom nivou.

-Pre zajedničke večere nekadašnji golman Mladosti iz Zalužana pozdravio je sve i zahvalio nam se na dolasku, istakao je značaj ovakvih dešavanja koja su međunarodnog karaktera i uručio nam prigodne poklone u ime svog kluba, ali i grada Petrinje – istakao je Slaviša Kralj, predsednik Radnika Urije, koji se na ovaj način zahvalio domaćina na iskazanom gostoprimstvu i toplom dočeku.

Ekspedicija veterana iz Petrinje polovinom ove godine bi trebalo da dođe u Prijedor i bude gost Urijaša. Na zajedničkoj večeri evocirane su uspomene iz prošlih vremena, dogovarale se naredne aktivnosti, a lep gest je bio i poklon Milenka Petrovića, direktora Škole fudbala Mladost iz Glamočana. On je domaćinima uručio dres svoje Mladosti i trenerke FK Borac iz Banjaluke. Pored saradnje nasa dva kluba i nasi  sportski  prijatelji iz Glamocana predvodjeni gospodinom  Petrovicem koji igra za vetransku selekciju urijasa dogovorili su odredjene aktivnosti izmedju ova dva kluba koja nose isti naziv  Mladost .

Lepa veteranaska priča u Petrinji je dokaz da je fudbal više od igre, da ne poznaje granice i da spaja sve dobre ljude i sve narode na ovom brdovitom Balkanu.

-Spletom okolnosti, akcijom veterana Radnika Urije sklopilo se prijateljstvo od tri Mladosti: iz Petrinje, Glamočaani i Zalužana. Hvala Slaviši Kralju, ali i Draganu Anušiću što su me oplemenili za novo poznanstvo i partnerstvo – rekao je Milenko Petrović, inače organizator kampa FK Partizan iz Beograda za Republiku Srpsku.

Obo druženje i prijateljstvo nije mogao da spreči ni ozloglašeni koronavirus…

 


Berek 1975 1 : 0 Moštanica
Knežopoljac 3 : 0 Kiseljak
Rudar 0 : 3 7. Republika
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Berek 1975 6 5 0 1 15
2 7. Republika 6 4 0 2 12
3 Rudar (-3) 6 4 0 2 9
4 Moštanica 6 3 0 3 9
5 Knežopoljac (-1) 6 3 0 3 8
6 Radnik Urije 6 1 0 5 3
7 Kiseljak (-1) 6 1 0 5 2