XS
SM
MD
LG

Hubjer: Nisam za nastavak prvenstva

Senad Hubjer

Još uvijek nije poznato kada će se nastaviti takmičenje u Prvoj ženskoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, no jasno je da ekipu SFK Libera čeka borba za ulazak u premijerligaško društvo.

Zbog pandemije koronavirusa nastavak sezone nije ni počeo, a tim iz Goražda nalazi se na prvom mjestu sa bodom više od drugoplasiranog Brotnja iz Ćitluka, 

Međutim prati se i situacija na terenu. Treći maj za početak je definitivno otpao, a sada moguća tri datuma za nastavak prvenstva su: 17. maj, 24. maj i 31. maj, no niko ne može garantovati kojeg bi se datuma mogla sezona nastaviti.

Za www.sportdc.net govorio je Senad Hubjer, trener ekipe SFK Libera iz Goražda.

- Najvažnije je da što prije ova epidimiološka situacija bude u najboljem redu, da svi na kraju budemo zdravi i da se počnemo ponovo baviti onim što volimo, to jeste fudbalom. Na civilnim vlastima i NS/FS BiH je da odluče kad ćemo početi sa svakodnevnim treninzima, kao i da li će se nastaviti Prva liga FBiH, ili da pronađu neko rješenje koje bi bilo najobjektivinije u ovoj situaciji.

Jeste li optimistični po pitanju nastavak sezone?

- Mi u Liberu nismo za nastavak prvenstva kroz redovno ligaško takmičenje, jer smatramo da bi bilo vrlo teško odigravati utakmice u ljetnom periodu, pogotovo u ovoj našoj grupi Jug gdje su većinom ekipe iz Hercegovine. Također većina klubova će biti prepuštena sama sebi jer nelogično je očekivati da će nas podržati sponzori od prije, kad su u vrlo teškoj finansijskoj situaciji, a pogotovo budžeti opština i kantona, govori Hubjer i dodaje:

- Mislimo da bi bilo najbolje kad se steknu uslovi organizovati završetak sezone u Prvoj ligi FBiH kroz jedan turnirski baraž na kojem bi nastupile dvije ili četiri ekipe, a prvoplasirana ekipa bi izborila plasman u Premijer ligu. Opet nije na nama da predlažemo, nego da uradimo onako kako savez odluči.


Troglav 1918 : ŽFK Sarajevo
Libero : Brotnjo
Čelik : Respekt
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Libero 6 5 1 0 16
2 Brotnjo 6 5 0 1 15
3 Troglav 1918 6 4 0 2 12
4 Inter 6 3 1 2 10
5 Čelik 6 2 0 4 6
6 Respekt 6 1 0 5 3
7 ŽFK Sarajevo 6 0 0 6 0