XS
SM
MD
LG

Tadić: Očekivana odluka

OK Jahorina

Odlukom Odbojkaškog saveza Republike Srpske, takmičenje u Prvoj ligi Srpske za 2019/2020. sezonu je okončano, a zahvaljujući trenutnom plasmanu na prvenstvenoj tabeli, ŽOK „Jahorina“ iz Pala postao je novi šampion Republike Srpske i izborio učešće u Premijer ligi BiH naredne sezone.

Ovakvu odluku Savez je donio zbog trenutne epidemiološke situacije u Republici Srpskoj, a u odbojkaškom prvenstvu odigrano je više od 70 utakmica i svi timovi odigrali su jednak broj mečeva.

Trener šampionki Republike Srpske Danilo Tadić izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatom, te čestitao djevojkama na zasluženom uspjehu.

„Naš klub još jednom je potvrdio da je najbolji sportski kolektiv na teritoriji opštine Pale, kao i grada Istočno Sarajevo. Za nas je ova odluka očekivana, ako uzmemo u obzir da je većina prvenstava na Balkanu već odavno završeno. Tokom cijele sezone zauzimali smo lidersku poziciju, svjesni svog kvaliteta i nije bilo mjesta opuštanju. Zasluženo se vraćamo u elitni rang, gdje i pripadamo“, rekao je Tadić za „Paljanske novosti“, te istakao da mu je ovo druga titula šampiona Srpske sa Paljankama.

Tadić nije krio zadovoljstvo povratkom u najjače odbojkaško takmičenje u ženskoj konkurenciji, uprkos svim poteškoćama sa kojima se ovaj tim suočio.

„Imali smo problema sa rasipanjem prošlogodišnjeg kadra i njegovog popunjavanja našim podmlađenim sastavom. O problemima sa uslovima rada u prošloj sezoni da ne govorimo, jer dovoljno je reći da dva i po mjeseca nismo imali dvoranu na raspolaganju i to kad nam je najviše trebala“, istakao je trener paljanskih odbojkašica.

On je zahvalio i svima koji su bili uz klub protekle sezone, te izrazio nadu da će „Jahorina“ ostvariti još bolje rezultate u budućnosti, kao i da će trud i rad ovog kolektiva biti adekvatno nagrađen.

„Sve pomenuto je dovoljan dokaz ozbiljnosti rada u klubu naših igračica, trenera i predsjednika. Bitno je istaći da smo jedini klub u našoj regiji, gradu Istočno Sarajevo i opštini Pale koji je obezbijedio učešće u Premijer ligi BiH, pa shodno tome očekujemo podršku koja je svakako neophodna za još bolje rezultate“, rekao je trener novog Premijerligaša.

Drugo mjesto na tabeli zauzela je ekipa „Crvene zvijezde“ iz Obudovca, dok su odbojkašice „Ljubinja“ sezonu završile kao trećeplasirane.


Crvena zvijezda 3 : 1 Drina
Radnik 3 : 0 ŽOK Leotar
Glasinac 3 : 0 Slavija
Ljubinje 0 : 3 Jahorina
Hercegovac 3 : 1 Modriča
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Jahorina 13 12 1 36
2 Crvena zvijezda 13 12 1 36
3 Ljubinje 13 9 4 27
4 Glasinac 13 7 6 21
5 Slavija 13 5 8 16
6 Radnik 13 5 8 16
7 Hercegovac 13 5 8 14
8 ŽOK Leotar 13 5 8 14
9 Drina 13 3 10 8
10 Modriča 13 2 11 7