XS
SM
MD
LG

Radišković pojačala prvaka MEVZA lige: Ovo je veliki korak naprijed u karijeri

Anđelka Radišković, jedna od najboljih bh. odbojkašica i članica najtrofejnije ekipe u BiH Bimal Jedinstva, od naredne sezone braniće boje ekipe Kalcit Kamnik iz Slovenije.

Potvrdila je ovo za naš portal igračica iz Doboja, te će tako obući dres aktuelnog šampiona srednjeevropske MEVZA lige.

“Dogovorila sam saradnju sa ekipom Kalcit iz Kamnika u Sloveniji. Sigurno da je ovo veliki korak naprijed u mojoj karijeri, ali istovremeno i velika odgovornost, jer dolazim u ekipu koja je aktuelni prvak MEVZA lige”, govori Radiškovićeva dodajući kako je upravo igranje u ovoj ligi sa Jedinstvom bilo od velikog značaja, gdje su njene dobre partije uočili Slovenci.

Radiškovićeva je u protekloj sezoni bila jedna od najboljih u redovima ekipe iz Brčkog, dok je u MEVZA ligi bila najbolja poenterka, što je bila i najbolja preporuka da je angažuje prvak Slovenije.

“Jedinstvo i igranje srednjeevropske lige, definitvno su bili pravi izbor. Naravno, tu su bile i  kvalifikacije za Ligu šampiona, CEV kup, kao i trofeji Kupa BiH i RS. Napravili smo kao tim veliki rezultat, osvojili bronzanu medalju u debitanskoj sezoni MEVZA lige. Drago mi je i zbog ličnog priznanja, najbolje poenterke lige, a posebno zbog toga što su protivnici bili sve iskusni igrači koji već dugi niz godina igraju takve lige”, ističe dojučerašnja igračica „brčanskih princeza“, dodajući da ipak velike zasluge za njen lični učinak imaju i njene saigračice.

Za grad Brčko, koji je odbojkaški brend BiH i Bimal Jedinstvo, Anđelka ima samo riječi hvale.

“Moja godina provedena u Jedinstvu je odlično prošla. Moram reći sam imala jako dobru saradnju sa stručnim štabom, trenerima, saigračicama i sa publikom naravno. Mislim da smo uspjele da dokažemo da Bimal Jedinstvo zaslužuje i treba da igra van granica BiH. Da ne zaboravimo, i pored svih klubova koji godinama igraju u Mevzi, mi smo uspjele u Brčko nakon prve sezone donijeti evropsku medalju”, zaključila je Radiškovićeva.

Reprezentativka BiH, pored igranja za “brčanske princeze”, dugi niz godina nosila je dres Kule Gradačac gdje je stekla status jedne od najboljih igračica Premijer lige BiH.


2 .kolo Mini liga 1-5
Sloboda 0 : 3 Gacko
Bimal-Jedinstvo 3 : 0 BL Volley
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Gacko 2 2 0 6
2 Bimal-Jedinstvo 1 1 0 3
3 BL Volley 2 1 1 3
4 Goražde 1 0 1 0
5 Sloboda 2 0 2 0