XS
SM
MD
LG

Melisa kraljica trofeja

Ferencvaroš

Nije bilo davanja srca, nije bilo ni poklanjanja publici. Samo zagrljaj sa svojim saigračama i čestitanje sa stručnim štabom. Pogled u nebo, osmjeh na licu, i početak, drugog uzastopnog kraljevog krunisanja u Mađarskoj.

I sama Melisa Hasanbegović, Bogu hvala živa i zdrava, poslije još jedne fantastične sezone magične reprezentativke Bosne i Hercegovine, sretna i zadovoljna vraća se u svoj rodni grad i svoju zemlju.

U svojim, najčešće gladijatorskim ulogama, borbe u tri meča protiv MTK i protiv njihovih igračica, ona je postala jedna od vlasnica ovog parčeta Ferencvarošove zemlje. I ne mogu ništa drugo osim da joj zavide i da joj se dive.

Nevjerovatno je šta je Melisa radila u ovoj prelijepoj zemlji ove sezone. Nestvarno je kakvu je sezonu odradila sa svojim čarobnim sposobnostima. Ono što je Milena Nikolić u Njemačkoj, Eldina Ahmić u Švedskoj, to je Melisa Hasanbegović u Mađarskoj.

Svako ima svoj dom, svoju fudbalsku kuću gdje se osjeća najbolje – Ferencvaroš i Mađarska su Melisine dvije sobe.

Koferi su se napunili. Vratila se u Bosnu i Hercegovinu, da se odmori i napuni baterije za Ligu šampiona i novu sezonu. Goodbye, Ferencvaroš!

Melisa Hasanbegović šampionka sa Mađarskim klubom

- Napokon sam stigla kući i nisam se stigla odmoriti, ali imaću dovoljno vremena da to sve nadoknadim i uradim sljedećih nekoliko dana, a naravno i da se pripremim za novu sezonu.

Reprezentativka Bosne i Hercegovine govorila je o utakmicama protiv MTK i baražu za prvaka Mađarske.

- Ovaj dio sezone, kao što svi znamo nažalost korona virus je pokvarila, ali eto mi smo uspjeli odigrati završnicu za prvaka Mađarske protiv MTK i izboriti mjesto u Ligi šampiona što je bio i cilj od samog početka. Jako mi je drago što smo prvaci države i mislim da smo to zaslužile, jer smo i u toku karantina radile naporno i najviše što smo mogle, najviše mi je drago što se sav naš trud na kraju i isplatio, kaže Melisa, pa nastavlja:

- Imale smo tri veoma teške utakmice protiv MTK, a koliko nisu bile lake, govori činjenice da su svi mečevi završeni pobjedama od jednog gola razlike. Nama je izuzetno bio problem u prvoj utakmici, jer smo sa igračicom manje uspjele da postignemo tri gola i na kraju pobjedimo. Međutim hvala Bogu sve se dobro na kraju završilo.

Takođe, štoper Ferecnvaroša ističe da jedva čeka početak nove sezone i igranju u Ligi šampiona.

- Sada samo ostaje da čekamo izvlačenje za Ligu šampiona i nadam se da ćemo imati sreće u odnosu na prošlu godinu. Na kraju moram da kažem da sam zadovoljna jer smo ostvarile ono što smo toliko željele i eto čekamo narednu sezonu, zaključila je Melisa Hasanbegović.

Meli je svoje rekla, a bogami i ja svoje. Vrijeme je da se odjavljujem, a svakako se vidimo sljedeće sezone u Mađarskoj i Ligi šampiona.

Ferencvaroš u Ligi šampiona od naredne sezone


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6